En kat kan forøge din livskvalitet, men selv om den virker selvstændig, har den et stort behov for tid og kærlighed. En kat lever i tyve år eller mere, og det skal du være opmærksom på, før du anskaffer den. Hvis du ikke er sikker på, at du kan passe katten ordentligt i de næste tyve år, kan det være bedre at vælge en voksen kat.

En killing er mere tidskrævende

Mange falder for den søde lille killing og vil tage den med hjem så tidligt som muligt. Men en killing bør ikke tages fra sin mor, før den er mindst tolv uger gammel. Ellers bliver katten utryg og kan få problemer med at blive renlig.
Lad være med at vælge en killing, hvis du er nødt til at lade den være alene hjemme i lang tid hver dag, og ikke har tid til den, mens den vokser op.
”Flere mennesker burde vælge en voksen kat, først og fremmest fordi der er så mange katte, der savner et godt hjem, men også fordi voksne katte er mindst lige så vidunderlige som en killing,” siger Agrias dyrlæge Lotta Möller.
En voksen kat har ofte en stor personlighed og passer godt hos ældre mennesker eller børnefamilier. Men en voksen kat kan i nogle tilfælde have sværere ved at falde til i et nyt hjem og tilpasse sig andre kæledyr, end en killing.

Lær internatskatten at kende før køb

Der findes fordomme om, at internatskatte er underlige. Nogle katte, der måske ikke har fået den omsorg, de havde brug for, kan være lidt mere reserverede, men de fleste af kattene er meget hengivne.

Hvis du vælger en voksen kat fra et internat, kan du besøge katten, før du bestemmer dig, og få et indtryk af kattens personlighed og se om I passer sammen. Ofte er internaterne også gode til at fortælle om kattens personlighed så I sammen kan vurdere om I passer sammen.

Det er ikke svært at forelske sig i en kat, uanset om den er ung eller gammel. Men husk, at du som katteejer har ansvar for, at katten får et lykkeligt og trygt liv.