Fast og variabel selvrisiko

Din andel (selvrisikoen) består af en fast og en variabel del. Når dine udgifter til dyrlæge overstiger den faste selvrisiko, er det en forsikringssag. Du kan vælge mellem 795, 1.264 eller 2.439 kroner i fast selvrisiko. Fra de omkostninger som overstiger den faste selvrisiko, vil du stå for 10 eller 20 procent af det resterende beløb. Dit valg af fast og variabel selvrisiko påvirker præmien for din forsikring. En høj fast selvrisiko, giver lavere præmie end det modsatte.

Selvrisikoperioden

Din faste selvrisiko betaler du kun en gang pr. 125/135 dage regnet fra det første dyrlægebesøg. I løbet af de 125/135 dage, uanset diagnose, betaler du herefter kun din variable selvrisiko på 10 eller 20 procent.

Sådan beregner vi prisen på din kats sygeforsikring

Prisen for din kats sygeforsikring er baseret på de forsikringsomkostninger, som racen har haft, og hvor i landet du bor. Det indebærer, at alle racer skal bære deres egne omkostninger. Du kan påvirke prisen ved at vælge blandt forskellige muligheder inden for selvrisiko og maksimalt erstatningsloft. Vil du vide mere om prisfastsættelse og hvorfor præmierne stiger? Så har vi samlet svar på de fleste spørgsmål her.

Hvornår træder forsikringen i kraft?

Din kats forsikring begynder at gælde fra midnat den dag du har ansøgt om forsikring. Det er under forudsætning af, at din kat er frisk og uden skade eller sygdom. I løbet af de første 20 dage gælder forsikringen dog ikke for sygdom. Denne periode kaldes for karenstiden. Ulykker er dækket fra forsikringen træder i kraft.

Der er nogle tilfælde, hvor din forsikring er karensfri. Det kan f.eks. være, hvis:

  • Du sygeforsikrer killingen inden for 10 dage, fra du henter den. Dette gælder for killinger født i Danmark og registreret i Felis Danica eller en anden af Agria godkendt organisation.
    Det er et krav, at killingen er sund og rask og at der er lavet en sundhedsattest uden anmærkninger inden leveringen.
  • Du flytter din katteforsikring direkte fra en tilsvarende forsikringsdækning fra
    andet forsikringsselskab, eller anden forsikringstager hos Agria, hvor forholdet ville have været dækket.
  • Forsikringen er også karensfri, hvis den tegnes direkte ved
    levering af killingen, inden den fylder 16 uger, hvis moderen har en
    gældende Agria Avl Sygeforsikring.

Hvornår har jeg hovedforfald på min kats forsikring?

Hovedforfald er den ene gang om året, hvor din forsikring fornyes hos os. Det er der, du kan lave ændringer i din dækning og hvor du får en ny forsikringssum, du kan gøre brug af i det nye år. Tegner du f.eks. forsikring den 15. marts har du hovedforfald 1. marts det kommende år og fremover. Du kan se hvornår du har hovedforfald på Mit Agria eller din police.

Læs mere om Agrias katteforsikringer.