I milde tilfælde bliver afføringen løs og flydende, i mere alvorlige tilfælde kan afføringen sprøjte ud af hunden. Afføringen er vandig og kan til sidst blive blodig.

Når hunden kaster op og har diarré, mister den væske. Hos små hunde kan det meget hurtigt medføre alvorlig dehydrering, mens større hunde klarer det bedre.

Dårlig mave kan skyldes, at hunden har spist noget, den ikke kunne tåle, eller smitte med forskellige former for virus. Den mest kendte er parvovirus, som de fleste hunde i dag er vaccineret imod. Vaccinen giver en god beskyttelse mod sygdommen. Infektion med parvovirus ses dog hos unghunde, i tilfælde hvor man ikke har fulgt det anbefalede vaccinationsprogram.

Behandling

Ved ukompliceret diarré kan man evt. starte med at faste hunden i nogle timer, hvis mave-tarm-kanalen har brug for hvile. Derpå startes op med specielt diætfoder efter vejledning fra din dyrlæge. Ofte er det bedst at starte med diætfoder straks. Det er vigtigt, at hunden har adgang til rent vand.

Hvis diarréen bliver meget voldsom, og især hvis den bliver blodig, skal man straks gå til dyrlægen. Nøjes med at give hunden vand og eventuelt såkaldt sportsdrik. Du kan også blande 1 tsk. honning og 1 tsk. salt i en liter vand. Hunden skal have 1 dl af denne blanding per kg kropsvægt, det vil sige ca. 3 liter til en hund på 30 kg.

Der findes flere gode midler, som kan afhjælpe diarré. Her kan din dyrlæge helt sikkert hjælpe.

Regn på pris

Se hvad det koster at forsikre din hund

10%medlemsrabat

Skånekost

Du bør give hunden færdig skånekost fra dyrlægen eller hjemmelavet skånekost, der kan bestå af kogt fisk eller kylling blandet med kogte ris, i ca en uge. Efter en uge går man gradvist over til hundens normale kost.

Sådan gør du, hvis din hund får diarré

  • Adgang til rent vand, evt. blandet med salt og honning
  • Giv hunden særlig skånekost efter aftale med din dyrlæge
  • Skånekost kan være færdig skånekost fra dyrlægen eller hjemmelavet kogt fisk/ris eller kylling/ris
  • Hold øje med afføring og opkast og læg mærke til hyppighed og udseende
  • Ved voldsom diarré eller blodig diarré – gå til dyrlægen
  • Ved forstyrret almentilstand – gå til dyrlægen