Det er meget smertefuldt for hunden, og halen hænger lige ned uden at logre. Hvis du rører ved hundens bagpart eller halen, vil hunden ømme sig voldsomt. Den kan også have svært ved at sidde ned eller tisse, hvis det er en tæve.

Halelammelse forsvinder sædvanligvis af sig selv efter nogle dage, hvis du lader hunden hvile og holder den varm og tør. Hvis den har meget ondt, kan man give smertestillende og antiinflammatorisk medicin. Gå til dyrlægen, hvis hunden har stærke smerter.

Et varmt, tørt dækken

Hunde, der får halelammelse, har tendens til at få tilbagefald. For at forebygge halelammelse bør du derfor tørre din hund grundigt, når den har været længe ude i regnen eller badet i koldt vand. Det kan stærkt anbefales at give hunden et tørt, varmt dækken på, når det er koldt eller vådt ude, især hvis den skal ligge i en kold bil.

Hvis halelammelsen ikke går over af sig selv i løbet af nogle dage, bør du kontakte dyrlægen, eftersom symptomerne på halelammelse også kan være tegn på andre sygdomme og skader i ryggen/bagparten.