Hvad er svømmehale?

Svømmehale, også kaldet water tail, halelammelse og vandhale, er smertefuldt for hunden og kan sammenlignes med, når du selv har været lidt for aktiv med en muskelgruppe, du ikke bruger normalt. Det kan gøre rigtig ondt. Svømmehale skyldes en betændelse i muskulaturen i haleroden, som opstår, når hunden har brugt halen for meget. Ofte er det retrievers, spaniels og andre vandglade racer, der bliver ramt af problemet.

Symptomer på svømmehale hos hunde

  • Halen hænger slapt ned fra slutningen af ryggen.
  • Halen kan stritte fra haleroden, men længere henne hænge lige ned.
  • Hunden vil ikke vifte med halen.
  • Hunden kan have svært ved at sidde ned eller urinere, hvis det er en tæve.
  • Hunden er ofte hævet og ømmer sig kraftigt, hvis du tager den på halen eller på den bagerste del af ryggen.

Hvor længe varer svømmehale?

Svømmehale forsvinder normalt af sig selv efter nogle dage, hvis hunden og halen får lov til at hvile, og den holdes varm og tør. Men hvis hunden er meget besværet, kan det blive nødvendigt med smertestillende og antiinflammatorisk medicin. Hvis svømmehalen ikke går væk efter nogle dage, bør du kontakte dyrlægen, da symptomerne på svømmehale også kan betyde andre typer for sygdomme og skader i ryggen.

Et varmt, tørt dækken

Hunde, der får svømmehale, har tendens til at få tilbagefald. For at forebygge det bør du derfor tørre din hund grundigt, når den har været længe ude i regnen eller badet i koldt vand.