Det er som regel unghunde, der rammes af forhudsbetændelse. Det viser sig ved et gulligt udflåd fra forhuden. Det er især meget almindeligt hos unge hanhunde i forbindelse med kønsmodningen. Hvis der er tævehunde i løbetid i nærheden, kan hannens udflåd også blive øget.

Forhudsbetændelse

Der findes desværre ikke nogen behandling, der helt kan fjerne forhudsbetændelse, for den vender som regel tilbage. Du kan mildne generne ved at skylle forhuden med en opløsning af kogt, koldt vand og almindeligt groft salt. Man kan også købe forhudsrens på apoteket, hos dyrehandlen eller dyrlægen. Som regel opdager man forhudsbetændelsen, ved at hunden slikker sig meget. Nogle gange kan du også se nogle små gule dråber på gulvet, der hvor hunden har ligget eller leget.

Man kan købe forhudsrens på apoteket

Ildelugtende, blodigt udflåd

Hvis udflådet bliver ildelugtende eller blodigt, skal du altid kontakte dyrlægen, som i såfald kan behandle hunden medicinsk. Gå også til dyrlægen, hvis udflådet bliver værre, hvis forhuden hæver eller hvis hunden er meget påvirket af lidelsen.

Så længe udflådet kun er gulligt og lugtfrit, er forhudsbetændelse ikke farligt for hunden. Sammen med pletter på gulvet, er det noget man må tage med, når man har en hanhund.