At hunde dør af algeforgiftning er ikke specielt almindeligt, men det hænder og hvert år mister alt for mange deres firbenede venner på denne måde. Derfor er det vigtigt, at holde styr på sin hund, så den ikke bader og drikker af algevandet.

Symptomer

Symptomerne på algeforgiftning kommer hurtigt, i visse tilfælde allerede indenfor 30 minutter. De varierer i styrke afhængigt af, hvor gammel hunden er, hvor meget algevand den har fået i sig, og hvor meget den har spist inden.

– De første symptomer er, at hunden bliver urolig, får diarré og kaster op. Allerede dér skal hunden til dyrlægen, forklarer Lotta Gunnarsson, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

Næste tegn er, at hunden får kramper. Hunden slingrer, vælter omkuld og kan ikke rejse sig igen. Herefter går alt stærkt. Sidste symptom er koma, inden hunden dør.

Hurtig behandling - til dyrlægen med det samme

– Men det kan lade sig gøre, at redde en algeforgiftet hund, hvis man tager til dyrlægen med det samme. På vejen til den nærmeste dyrlæge bør man ringe og varsle, at I er på vej. Minutterne er vigtige, siger Lotta Gunnarsson.

Hun fortsætter:

– Hvis hunden viser symptomer, så sørg for at den har adgang til rent vand, men giv den ikke noget at spise. Forgiftningen gør at både lever og nyrer ødelægges med urinforgiftning, gulsot og efterfølgende dødsfald.