Der er flere hunde der må forbi dyrlægen i dag end for ti år siden. Oftest er det dog ikke alvorlige skader, der er årsagen. Det er derimod de helt almindelige lidelser som maveproblemer, kloskader og livsstilssygdomme, som overvægt, der fylder i statistikkerne.

Hver måned modtager vi regninger for behandling af hunde, der er ramt af sygdom eller skader, som skyldes manglende viden om skadeforbyggelse og pasning i dagligdagen fra ejerens side. Det er ikke altid, at hundeejerne er opmærksomme på, at det kræver faste rutiner at tage sig godt af hunden. Desværre fører de mangelfulde rutiner ofte til livsstilssygdomme, som man ser det hos mennesker. Dansk Dyrlægeforening anslår eksempelvis, at 25-40% af alle danske hunde lider af livsstilssygdomme som følge af overvægt.

Vi har tre gode råd, som enhver hundeejer let kan følge:

  1. God daglig pleje
    Vær omhyggelig med den daglige pleje som at klippe kløer, børste tænder og give passende rationer mad kombineret med tilstrækkelig motion. Hundens pels skal passes med børstning eller anden pelspleje, og hunden skal stimuleres gennem leg og aktiviteter.
  2. Sørg for sikre omgivelser
    Selvom man synes, hjemmet er trygt og sikkert, så kan der opstå farlige situationer, hvis man ikke er opmærksom på de potentielle farer. Sørg for, at der ikke ligger genstande fremme, som hunden kan få galt i halsen eller på anden vis komme galt afsted med. Vær opmærksom på de madvarer, som hunden ikke kan tåle, og gem kemikalier godt væk, så hunden ikke forgiftes.
  3. Få god råd, hvis du er i tvivl 
    Det er en god idé at holde sig opdateret på, hvordan man bedst passer og plejer sin hund. Der findes god litteratur og mange hjemmesider, hvor man får tips og tricks til de forskellige racers behov. Man kan også kontakte sin opdrætter hvis man ønsker gode råd om aktivering af netop den hund man har anskaffet sig.

Flere dyreklinikker i Danmark tilbyder vejledning og hjælp til klipning af klør, tandrensning og slanketips. Så hvis man vil sikre sig, at man kommer godt i gang med de nye rutiner i dagligdagen, så kan det være en god idé at henvende sig på en dyreklinik med sin hund for at tale med en fagperson og blive sat ordentligt ind i, hvordan man bedst passer på Fido. Så er man sikker på, at man har en sund og glad hund.