Hunde kan også blive overstimulerede, hvor for meget aktivitet har den modsatte effekt og hunden bliver stresset. Her er tips til lidt aktivering, hvor hunden skal regne ud, hvordan den skal have belønningen.

Flasken

Læg nogle foderpiller i en tom sodavandsflaske og læg den på gulvet. Hunden skal derefter finde ud af, hvordan flasken skal vinkles for at godbidderne falder ud. Når det bliver let for hunden, kan du øge sværhedshedsgraden ved at skrue låget på flasken. Vær opmærksom på, at hunden ikke tygger flasken i stykker og sluger plastikstykker.

Gryderet

Lad hunden finde ud af, hvordan den skal få fat i en kødbolle, som ligger under en plastikboks eller gryde som vender på hovedet.

Gør det lidt sværere ved at sætte et låg på en gryde som ikke kan skubbes af, men som skal løftes op og af.

Søg efter godbidder

Du kan starte indendørs, ved at hunden sidder ved siden af dig. Kast nogle godbidder på gulvet og når du siger ”søg”, skal hunden lede efter alle godbidderne. Gør det sværere ved at lægge godbidder ud i et rum, når hunden ikke ser med og tag den derefter ind i rummet, så den kan søge. Dette kan også foretages udendørs og over et større areal, hvor godbidderne ikke er lige så nemme at finde, således at hunden virkelig skal bruge snuden.

Godbid på snuden

Øvelsen med at lægge en godbid på hundens snude kan være lidt svær i begyndelsen. Begynd med at lægge en godbid foran hunden. Lad hunden stå eller sidde stille og herfra vente på et "værsgo". Efterhånden kan du gøre det vanskeligere ved at lægge godbidder på hundens forpoter. Hunden skal sidde stille og herfra vente på at du siger "værsgo". Det sværeste er, at lægge godbidden på hundens snude. Brug godbidder med en flad overflade, som ikke ruller alt for let. Det er ekstra godt, hvis hunden på "værsgo" kan flytter næsen og fanger godbidden før den rammer gulvet.

Du kan også bygge en stabel af Frolic, som hunden skal balancere et øjeblik. Hav ikke for travlt, her gælder det om at holde koncentrationen.

Rydde op

Lær hunden at lægge sit legetøj tilbage i kurven. Dette er lidt som en enkel apporteringsøvelse. Kast et stykke legetøj ud på gulvet, som hunden skal hente og lægge i kurven. Brug kommandoen "ryd op". Glem ikke at belønne hunden med en godbid, når den slipper legetøjet i kurven. Når hunden uden problemer, kan rydde et stykke legetøj op, kan du prøve med to og herefter flere før belønningen kommer. Hunden skal efterhånden kunne rydde det legetøj op, den har spredt rundt om i huset.

Som regel er det ganske nemt at lære hunden at gø. Tag en godbid som hunden kan lide og hold den i hånden mod dit bryst. Hunden vil her prøve at få fat i godbidden ved at hoppe og skrabe. Så snart hunden begynder at give lyd fra sig, opmuntrer du den med stemmen. Når der kommer en lille lyd, som begynder at nærme sig et gøen, giver du hunden godbidden. Tag en ny godbid og fortsæt til hunden giver et bjæf fra sig. Alle små trin i den rigtige retning skal belønnes med flere godbidder. Brug kommandoen "gø". Når hunden forstår hvad "gø" betyder, kan du øge med at hunden skal gø flere gange for at få belønningen.

Det kan være nyttigt at hunden kan gø i flere situationer. Hvis du for eksempel er faldet og slået dig i skoven, kan du høre hundens gøen bedre, end dine råb om hjælp. Hvis du har en hund som gør i utide, kan det også være en måde at lære hunden hvad ”stille” betyder. Giv først kommandoen "gø", og beløn med godbidder og sig derefter "stille".