Jeg har flere kvitteringer fra dyrlægen, men det er to forskellige diagnoser, hvad gør jeg?

Send alle kvitteringerne til os. Det betyder ingenting, om kvitteringerne er på grund af forskellige sygdomstilfælde eller skader. Det er vigtigt, at diagnoserne fremgår af regningerne. Hvis undersøgelse og behandling udføres inden for en periode på 125 dage (regnet fra den første dato for dyrlægebesøget), betaler du kun én fast selvrisiko.


Hvordan regner jeg min selvrisiko ud?

Forsikringen har en fast og en variabel selvrisiko. Den faste selvrisiko betaler du kun én gang i løbet af enten 125 eller 135 dage (læs mere om selvrisikoperioden nedenfor). Har du flere dyrlægebesøg i en periode på 125 dage, betaler du kun en faste selvrisiko én gang - også selvom der er tale om forskellige diagnoser. Den variable selvrisiko er på 10 eller 20%, og den betaler du derimod ved hvert dyrlægebesøg.

Eksempel Hund- og katteforsikring:

Hvis du har en kvittering fra dyrlægen på 10.000 kroner, betaler du 2.765 kroner af udgifterne. Du betaler de 956 kroner i fast selvrisiko og herefter 20 procent af 9.044 kroner (10.000-956 = 9.044), hvilket bliver 1.809 kroner. Eksemplet er beregnet ud fra en fast selvrisiko på 956 kroner.

Eksempel Smådyrsforsikring:

Hvis du har en kvittering fra dyrlægen på 5.000 kroner, betaler du 1.797 kroner af udgifterne. 729 kroner i fast selvrisiko og 25 procent af 4.271 (5.000-729 = 4.271) giver 1.068 kroner.


Selvrisikoperioden er på 125 eller 135 dage fra første dyrlægebesøg afhængigt af, hvilken forsikring du har. Vil du vide, hvor langt du er i en selvrisikoperiode, kan du kontakte vores kundecenter


Hvordan kan jeg reducere den andel, som jeg selv skal betale til dyrlægen?

Tjek dyrlægens priser, hvis du kan. Hver gang du opsøger dyrlægen pga. en skade eller sygdom, betaler du en del af udgifterne selv. Når regningen hos dyrlægen overstiger den faste selvrisiko, bliver det en forsikringssag.

Den faste selvrisiko betaler du kun første gang, du er hos dyrlægen indenfor en periode på 125 eller 135 dage afhængigt af, hvilken forsikring du har. For resten af dyrlægeudgifterne i denne periode betaler du kun den variable selvrisiko på 10 eller 20%. .

Prisen på f.eks. et kejsersnit kan variere meget mellem to klinikker i samme område. Det er ikke usædvanligt med et spring på mellem 5.000 kr. og 15.000 kr. på landsplan. Hvis du f.eks. har en fast selvrisiko på 956 kr. vil forskellen på den andel, som du selv må stå for, være på hele 2.000 kr. Det kan derfor godt betale sig at være prisbevidst - også selvom du har en sygeforsikring til dit dyr.


Mit dyr har været hos dyrlægen - hvordan anmelder jeg en skade?

Det nemmeste er at gøre det via "Mit Agria". Du kan også downloade vores app, hvor du kan uploade din kvittering til os med det samme.

Læs mere om hvordan du anmelder skader


Jeg kan ikke finde en skadeanmeldelse?

Du skal ikke udfylde en skadesanmeldelse, hvis dit dyr bare har været ved dyrlægen.  Læs her hvordan du sender dyrlægeregningen til os .

Du skal udfylde en livsskadesanmeldelse , hvis dit dyr er omkommet, eller hvis der er tale om en ansvarsskade.


Jeg har ikke råd til at betale dyrehospitalet - kan I afregne direkte?

Hvis dyrehospitalet har en aftale om Direkte skadesrefusion med Agria, kan vi afregne direkte til dem, så du slipper for at lægge pengene ud først. Du skal i så fald kun betale din egenandel (fast og variabel selvrisiko, og evt. omkostninger der ikke er dækket, f.eks. foder eller håndkøb).

Læs mere om Direkte Skadesrefusion