Gaffelbåndsskade på hest

Min toårige koldblodstraver har fået en skade på gaffelbåndet. Kan han komme sig helt?

Dyrlægen svarer:

Trist at høre, at så ung en hest er blevet ramt af en gaffelbåndsskade. Hvis man skal se på de lyse sider, har han gode muligheder for at komme sig takket være sin unge alder. Den bedste chance er at følge dyrlægens råd og lade skaden hele ordentligt. Bed den dyrlæge, der har undersøgt og behandlet din hest, om en mere grundig vurdering af hestens fremtid. Den behandlende dyrlæge har de bedste forudsætninger for at udtale sig, da han eller hun i forvejen har overblik over skadens omfang. Held og lykke! 

Symptom

Symptomerne er varme, hævelse og smerte i området omkring selve gaffelbåndet. Halthed er også almindeligt ved skader på gaffelbåndet. 

Årsag

De mest almindelige årsager til skade på gaffelbåndet er overanstrengelse eller overstrækning. Men skaden kan også opstå af et traume f.eks. som følge af spark fra en anden hest. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Forebyggende: Tilpas træningen efter hesten og gå langsomt frem. Det vigtigste er at bygge hesten op langsomt, men sikkert - det forebygger skader på f.eks. gaffelbånd. 

Når skaden er opstået: Afkøl den akutte skade 3-4 gange om dagen i to dage. Læg bandage på benet og afvent dyrlægens råd.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?