Hornhindesår

Min hankat på to år er pludselig begyndt at knibe det ene øje i. Det virker, som om han har ondt, og vil ikke have, at jeg undersøger øjet. Kan han have fået beskadiget hornhinden?

Dyrlægen svarer:

Det kan godt være tegn på hornhindesår, at din kat kniber øjet sammen. Det lyder akut! Tag til dyrlægen så hurtigt som muligt, da han kan få varige mén, hvis øjet ikke behandles straks.

Symptom

Det mest almindelige tegn på hornhindesår er, at katten kniber øjet sammen. Ofte vil øjet også løbe i vand. Det er også meget almindeligt, at katten gnider øjet med poterne. Nogle gange kan man se såret i øjet, men fordi katten har smerter er det tit svært at få lov at komme til. Jeg vil anbefale, at du lader dyrlægen undersøge øjet i stedet.

Årsag

Sår på hornhinden kan opstå, fordi katten har fået noget i øjet f.eks. snavs, der ridser hornhinden. Din kat kan også været blevet revet af en anden kat, som har ramt den i øjet med en klo. Hornhinden kan også beskadiges af en virusinfektion.

Endelig kan øjenhår, der vender indad, eller indadkrængede øjenlåg være årsag til hornhindesår.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Skader på hornhinden skal behandles hurtigst muligt, da der ellers er risiko for, at øjet bliver så beskadiget, at katten kan miste synet.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?