Diarré

Min kat har haft diarré i to dage. Han drikker som han plejer og er frisk og legesyg. Hvad kan jeg gøre ved hans diarré? 

Dyrlægen svarer:

Der kan være flere årsager til, at din kat har fået diarré. Den kan for eksempel have spist noget, den ikke kunne tåle, eller have fået parasitter eller orm. Du kan begynde med at give din kat skånekost, for at se om den får det bedre. 

Årsag

Den mest almindelige årsag, til at katte får diarré, er, at de har spist noget, de ikke kan tåle. Hvis de bliver inficeret med parasitter eller orm, kan de som nævnt også få diarré. Diarré kan også skyldes, at et eller andet har sat sig fast i mave-tarmkanalen, men så vil katten normalt også kaste op. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Det vigtigste, når det drejer sig om diarré, er at give katten skånekost bestående af kogt hvid fisk eller kylling blandet med kogt ris eller kartoffel. Det er vigtigt, at du fjerne den normale mad, og at katten har fri adgang til vand. Du kan prøve at give katten produkter fra dyrlægen eller apoteket, som beroliger og beskytter tarmsystemet ved diarré. Når din kat har haft det godt i maven et par dage, kan du gradvist gå tilbage til normal kost.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Eftersom du skriver, at katten er frisk og legesyg, synes jeg, du skal prøve at give din kat skånekost. Hvis katten stadig har diarré efter en uge med streng diæt, må du få din dyrlæge til at kigge på katten. Hvis katten bliver sløj eller begynder at kaste op, skal du kontakte dyrlægen med det samme. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?