Allergi

Hvordan kan jeg vide, om min kat er allergisk over for noget? Findes der allergitests for katte?

Dyrlægen svarer:

Der findes desværre ikke nogen enkel test for foderallergi hos kat. Man er derfor nødt til at give katten allergifoder i otte uger og derefter finde ud af, hvad det er, katten er allergisk overfor. Hvis katten er allergisk over for noget, den indånder (det, man kalder luftbåren allergi eller atopi), kan man få taget en blodprøve på katten hos en hudspecialist.

Symptom

De mest almindelige symptomer er kløe, og katten vil sandsynligvis slikke sig meget på kroppen og/eller klø sig med poterne. Det er meget almindeligt, at katten klør sig så meget, at den får sår i hovedet.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis katten har foderallergi, må katten som nævnt spise allergifoder i otte uger, så man kan afprøve, hvilke ting katten ikke kan tåle. Det skal altid gøres i samråd med dyrlægen. Hvis katten har atopi, kan den for eksempel være allergisk over for pollen, støv, mider, fjer eller uld. Nogle dyrlæger er hudspecialister, og de kan teste, om din kat har en luftbåren allergi.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt dyrlægen, hvis din kat har fået kløe, da det er vigtigt at finde ud af, om der er en bagvedliggende årsag til kløen, som f.eks. allergi eller parasitter.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?