Tæve, der hyppigt kommer i løbetid

Min 2 år gamle tæve har været i løbetid tre gange i år, og den seneste løbetid har nu varet 4 uger.

Dyrlægen svarer:

Når en tæve begynder at bliver kønsmoden, kan løbetiderne være alt lige fra kortere, længere, utydelige eller med ujævne mellemrum. Din tæve er helt normal. 

Symptom

Under løbetid kan tæven få mindre adfærdsforandringer som træthed og nedstemthed. Det er meget individuelt, hvor meget tæven bløder, og afhænger også af hundens størrelse og race. Hvis hunden ellers er sund og rask, behøver man ikke at være bekymret for, at der er noget galt. Tæven kommer som regel i løbetid to gange om året. Det er dog ikke ualmindeligt at visse tæver kun kommer i løbetid en gang om året, mens andre kommer i løbetid tre til fire gange om året. Det kan til gengæld være hårdt for tæven at være i løbetid så hyppigt og så længe.  

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Det mest almindelige er, at tæven er i løbetid i tre uger, men fire uger er ikke unormalt, så længe tæven har det godt. Hvis der begynder at gå længere tid, skal man have hunden undersøgt. Dyrlægen kan lave en ultralydsundersøgelse af livmoder og æggestokke for at se, om alting er normalt.

Det kan være hårdt for din hund at komme i løbetid så ofte, og det øger formodenligt også risikoen for, at hun kan få livmoderbetændelse. Du kan overveje, om det ville være en god idé at få hende steriliseret.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?