Hund med skade på korsbåndet

Min hund er for nylig begyndt at halte på bagbenene. Kan det være korsbåndene, som er beskadiget? Hvad kan man gøre ved det?

Dyrlægen svarer:

Halthed i bagbenene kan skyldes skade på korsbåndene. Det kan behandles på forskellige måder, enten ved at begrænse den fysiske aktivitet, eller gennem operation. Kontakt din dyrlæge for at få undersøgt, om det er skade på korsbåndene, og hvordan det i givet fald skal behandles. 

Symptom

Pludselig, voldsom halthed på bagbenet og hævelse ved knæleddet. Hunden kan begynde at sætte sig i andre stillinger end normalt for at aflaste det skadede ben. 

Årsag

Korsbåndsskader skyldes ofte et voldsomt traume, men længere tids svækkelse af korsbåndet kan være gået forud. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Sørg for at hunden er i god form og ikke er overvægtig, da overvægt belaster hundens led. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Det er vigtigt, at hunden får den rette behandling i god tid, da det øger chancen for, at hunden kan blive funktionsdygtig igen. En langvarig skade på korsbåndet kan medføre andre ledproblemer.

Skade på korsbåndet behandles enten med hvile eller kirurgisk. Hvile gives sædvanligvis til mindre racer. Ved behandling med hvile, skal hundes fysiske aktivitet begrænses i 4-6 uger, hvile så meget som muligt, have smertestillende og anitinflammatorisk (binyrebarkhormon) medicin. Kirurgisk behandling omfatter operation og genoptræning. Efter operation skal hunden hvile, behandles med fysioterapi og udelukkende luftes i snor i 6-10 uger.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?