Forgiftning med rotte- eller mussegift

Min hund har spist en død mus, kan hun også havde fået rottegift i sig? Hvordan kan jeg vide, om hun er blevet forgiftet?

Dyrlægen svarer:

Det mest almindelige er, at hunden er blevet forgiftet af ren rottegift. For eksempel ved at spise fra en pakke med rottegift eller gift der er lagt ud. Når det så er sagt, kan forgiftning også ske, som du beskriver - om end det er usædvanligt.

Symptom

Hvis hunden har fået rottegift i sig, bliver den sløv, orker ikke at røre sig, og slimhinderne i munden, tungen og øjnene bliver blege. I værste fald kan hunden forbløde af indre blødninger. 

Årsag

Rottegift indeholder bromdiolon. Hunde og katte (og vilde dyr) kan dø af at spise rotter, der har indtaget rottegift. Rottegift ødelægger blodets evne til at koagulere og nedbryder K-vitamin i kroppen. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Lad aldrig rotte- eller mussegift ligge på steder, hvor hunden kan komme til det, og være ekstra forsigtig, når I går ture på områder, hvor der kan være udlagt rottegift. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Tag straks til dyrlægen, hvis du har mistanke om, at din hund har spist rottegift! Hvis man straks behandler med K-vitamin og burhvile samt i alvorlige tilfælde blodtransfusion, kan man være heldig at redde hundens liv. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?