Statistik over hundes sundhed

Takket være vores store skadedatabase kan vi nu præsentere Agria Breed Profiles til hund og også snart til kat. Agria Breed Profiles indeholder racespecifik skade- og sygdomsstatistik, som blandt andet kan være nyttigt til at fremme fortsat avl med holdbare og sunde dyr.

Materialet omfatter denne gang 180 hunderacer. Samtlige specialklubber har modtaget statistikker på de af klubbens racer, der er lavet Breed Profiles på.

Vi har forsøgt at gøre vores omfattende statistikker tilgængelige og anvendelige for både specialklubber, dyrlæger, opdrættere og den helt almindelige hundeejer. Vi håber derfor, at Agria Breed Profiles vil give en bred indsigt i, hvilke sundhedsudfordringer der findes hos den enkelte race. På den måde er man som hundeejer forberedt på, hvilke problemer man kan støde på i hverdagen, og som opdrætter kan man se, hvad der skal fokuseres på i avlen fremover. Materialet kan også bruges til at se, hvilke diagnoser hunderacen har mindre risiko for at blive ramt af - sammenlignet med alle andre hunderacer.

Agria Breed Profiles er ikke en facitliste til alt, der skal prioriteres i avlsarbejdet. Derimod er vores forhåbning, at den fungerer som en hjælp og et diskussionsgrundlag for de forskellige specialklubber, opdrættere med flere. For hvad er en vigtig sygdom for racen? Er det en som mange rammes af, eller er det en, som medfører store lidelser for den enkelte hund? Agria Breed Profiles giver overblikket og konkret fakta, som opdrættere og klubber kan arbejde videre med.

Statistik over vores mest almindelige hunderacer

Der er lavet statistikker på 180 forskellige hunderacer. Her kan du læse om nogle af vores mest almindelige racer og deres sundhedsstatus. Vi har skrevet et kort resumé med information fra Agria Breed Profiles omkring de mest populære racer i Danmark.

Er du med af Agrias opdrætterklubber?

Hvis du er medlem i en af Agrias opdrætterklubber, Agria Breeders Club for hund eller kat, kan du få adgang til endnu flere statistikker. 

Log ind for at se alle statistikker:

agriabreedersclub.dk/hund

agriabreedersclub.dk/kat

Agria Breed Profiles på kat kommer snart

Nye opdaterede Agria Breed Profiles kommer snart på kat. Hold øje på denne side og på agriabreedersclub.dk/kat