Du kan gøre det nemmere for bilister og andre trafikanter at se både dig og dit kæledyr, hvis I tager veste med reflekser på.

Når vi går tur i mørket med vores kæledyr, kan vi være svære at se for andre trafikanter. Dårlig sigtbarhed betyder, at risiko for ulykker stiger, men gode reflekser kan redde liv ifølge Agria Dyreforsikring, som opfordrer især hundeejere til at anskaffe sig en refleksvest til sig selv og hunden.

Det handler om trafiksikkerhed. En god refleks kan ses på 140 meters afstand, når den rammes af lyskeglen fra en bil. Hvis du ikke har en refleks, bliver du først set på 20 meters afstand. Ser bilisten dig og din hund i god tid, så kan føreren nå at sænke farten og tage hensyn til jer.

Der findes mange slags reflekser til både hunde og katte samt deres ejere. Det kan være alt fra diskrete markører på halsbånd til jakker og veste med reflekser. Der findes også forskellige lygter og LED halsbånd til gåturen. Det vigtigste er ikke udseende og type, men at du og dit kæledyr bliver set i mørket.

Man bør desuden skal være opmærksom på, at reflekser bliver slidt. De holder ofte kun et år, så bør de faktisk skiftes ud. Hvis refleksvesten bliver vasket ofte, udsat for vind og vejr eller smidt i lommen sammen med nøgler, så skal man være ekstra opmærksom på, om den skal skiftes ud.

Det skal hunde- og katteejere huske i efterårsmørket:

  • Husk, at det også er en god idé at bruge reflekser på katte. Et reflekshalsbånd på en udekat kan redde kattens liv.
  • Kombinér gerne en refleks med en lampe, så I både bliver set, når I rammes af lys, men også når det er helt mørkt.
  • Hvis din hund går uden snor, er det lettere for dig at se, hvor den er, hvis den har en lampe eller et LED halsbånd på.
  • Hunde med meget pels ses bedre med en refleksvest end med et reflekshalsbånd.
  • Hvis du bruger en refleksvest på din hund, så husk, at refleksen kun ses fra siden og altså ikke forfra og bagfra. Kombinér gerne med reflekshalsbånd.
  • Brug gerne selv reflekser eller bær en lygte, især hvis du skal gå langs en vej. Så bliver du også set i mørket af andre trafikanter.

Se vores film, der illustrerer, hvor stor forskel reflekser kan gøre:

https://youtu.be/E7DAXt7CBY4