Glad hund

En sund og rask hund er aktiv, opmærksom og fuld af livsglæde. Indimellem tager den sig en lille lur, men den er altid opmærksom på de mennesker, den har omkring sig og altid på jagt efter underholdning. At fodre med et velsmagende og næringsrigt foder er det bedste, du kan gøre for din hunds sundhed.

Passende vægt

En stabil, passende vægt er et godt fingerpeg om hundens sundhedstilstand (gælder ikke for hvalpe). Pludselige vægtændringer er derimod tegn på ubalance. Tænk dog på at hundens næringsbehov og appetit ændrer sig med alderen og når hunden er syg eller drægtig.

Fast afføring

Afføringen siger noget om hundens indre sundhed. Fast afføring tyder på, at hunden optager næringsstofferne i foderet. Tynd afføring er kun normalt ved foderskift ellers ikke.

Blank pels og sund hund

En blød og blank pels og en sund og rask hund er altid gode tegn. Det viser, at hunden får tilstrækkeligt med mineraler og E-vitamin, der er med til at styrke cellerne. Skæl, sår, bare pletter, kløe eller stærk lugt er tegn på, at der er noget galt, som man må undersøge nærmere.

Ændret adfærd

En hund har bestemte vaner, som du lærer at kende. Måske kommer den dig altid i møde med logrende hale eller sidder forventningsfuld og venter på at få mad. Selv små ændringer i hundens ’normale’ adfærd kan være tegn på sygdom.