Hvad spiser en hamster?

Hamsteren er altædende, og det er vigtigt, at den får en varieret kost. Det kan være svært selv at sammensætte en kost, der sikrer at hamsteren får alt det, den har brug for, og derfor kan man købe færdigt hamsterfoder. Det skal være foder beregnet til hamster, ikke gnaverblanding eller andre frøblandinger.

For at variere kosten yderligere kan man supplere med grøntsager og lidt frugt. Man kan også sagtens lade hamsteren smage på en lille smule pasta, ris, magert kød og andre sunde madvarer fra vores tallerkener, men kun i små mængder. Husk at den mad, du giver hamsteren, ikke må være for fed, salt, sød eller krydret. Hamstere bliver let for tykke, og det er vigtigt, at man ikke giver dem for meget eller for fed mad.

Bør man have flere hamstere sammen?

De fleste hamsterarter trives bedst alene. Det kan faktisk være direkte farligt at sætte dem sammen i par eller grupper. Det kan gå så galt, at de bider hinanden ihjel. Kun ganske få arter af dværghamstere kan fungere sammen med artsfæller, for eksempel vinterhvid dværghamster.

Hvordan skal hamsterens bur indrettes for at den trives?

Hamsteren elsker at bevæge sig, og derfor er det vigtigt, at den har et meget stort bur. For at hamsteren kan få motion nok, kan man sætte hylder op i buret og stiger, samt hjul og rør, den kan løbe rundt i. Indretningen skal være ’hamstersikker’, sådan at hamsteren ikke kan hænge fast og komme til skade. Hamsteren har også brug for et hus at sove i og en bakke, den kan bruge som toilet. I bunden af buret kan man lægge et blødt og luftigt materiale, hamsteren kan grave i.

Skal man have et motionshjul til sin hamster?

De fleste hamstere synes, det er sjovt at løbe rundt i et hjul, og det er godt for hamsteren at få motion. Hvis man giver hamsteren et hjul, skal man sørge for at anskaffe et, hamsteren ikke kan hænge fast i.

Hvad skal man give sin hamster at bygge hule med?

Det skal være et blødt materiale, der ikke trævler. Strimler af køkkenrulle er som regel et godt hulemateriale.

Findes der forskellige hamsterracer?

Ja, der er flere forskellige racer, for eksempel syrisk guldhamster, kinesisk dværghamster og vinterhvid dværghamster (tidligere kaldet sibirisk dværghamster).

Hvor gammel bliver en hamster?

En hamster lever cirka 2-3 år.

Hvordan kan man se, om hamsteren er syg?

Hamstere er små dyr, der har mange fjender i naturen. Derfor vil de nødig vise tegn på svaghed og gør alt for at skjule det, hvis de er syge. De tegn, man skal holde øje med, er, at de spiser mindre, taber sig, sover mere, lugter dårligt, får kedelig pels eller klistrede øjne.

Hvilke sygdomme får hamstere som regel?

Hamstere kan få snue og lungebetændelse, diaré, hudparasitter og flere forskellige hormonbetingede sygdomme. Det er også ret almindeligt, at de kommer til skade med kindposerne, tænderne eller benene.

Hvorfor fylder hamsteren kinderne med mad?

Hamsteren fylder sine kindposer med mad, for at tage maden med hjem til sin hule eller et andet sted, hvor den kan gemme maden til senere. Den gør det simpelt hen for at fylde sit ’spisekammer’.