Katten får et "trip"

Ved at snuse duften ind fra kattemynte – nepeta cataria – får katten et ”ti- minutters-trip” i fuldstændig ekstase. Selv reserverede kattepersonligheder kan havne i en nærmest påvirket tilstand, når de udsættes for myntens kemiske forbindelser, men kattemynten forårsager ingen vedvarende skader, dog kan katten blive afhængig, hvis den udsættes for den for ofte. Det skal bemærkes, at kattemynte normalt bruges frisk eller tørret i kattelegetøj.

Valeriana officinalis fremkalder stimulering

Den samme reaktion kan opnås hos katte hvis de snuser til valeriana officinalis-dråber, hvilket i små doser fremkalder stimulering, men som virker lammende i store doser. Det er et stort mysterium - hvis katten slikker kattemynte eller valeriana i sig, virker planterne som beroligende middel. Hvordan kattene kan være ”opstemte” udvendigt og ”nedstemte” indvendigt, er fuldstændig fornuftstridigt.

50% reagerer postitivt

Alle kattedyr, også løver, reagerer på samme måde, men det er ikke alle individer, der får en reaktion når de bliver udsat for det. Omtrent 50% af vores tamkatte, både hunner og hanner og kastrater, reagerer positivt på disse dufte.