Årsagen til, at den vælger at gøre det indendørs, er faktisk, at den endnu ikke kender alternativet. Det er vigtigt at tilpasse kravniveauet til hundens alder og modenhed!

Tegn på at hvalpen skal ud

Du lærer meget hurtigt at se, når hunden er på vej for at gøre sit fornødne. Den trækker sig væk og snurrer ligesom rundt nogle gange på stedet, før den sætter sig ned på rumpen. Det gælder også om, at være meget observant over for hvalpens adfærd. En god rettesnor er, at hvalpen altid skal ud med det samme efter mad, søvn og leg.

Når hvalpen vågner

I de tidlige morgentimer gælder det altså om at have tøfler og morgenkåbe inden for rækkevidde, således at du straks kan foretage en ”brandudrykning”, når hvalpen vågner. Hvis du bor i et hus, er det aller nemmeste at slippe hvalpen ud igennem terrassedøren, men du bør altid holde den ved selskab. For det er vigtigt, at du er der til at belønne hvalpen, når den besørger det rigtige sted. Herefter gælder det bare om at være tilfreds og udholdende. Jo mere du bestræber dig på at løbe ud med hvalpen hver gang den skal lave noget, desto hurtigere bliver den stueren. Husk på, at den lille hvalp endnu ikke har den fysiske udvikling til at kunne regulere tarm og blære. Når den skal tisse eller lave det fornødne, gælder det om at reagere hurtigt. At hvalpen går ud i entreen eller måske frem til yderdøren, er i princippet det eneste du kan kræve i en tidlig alder. Derefter er det op til dig at være opmærksom, og sørge for, at hvalpen kommer udenfor, inden det bliver akut.

Hvis uheldet sker indendørs

Når uheldet først er sket indendørs – og det sker garanteret mange gange – er der ikke meget andet at gøre end at tage køkkenrulle og svaber frem. Hvis du ser, at hvalpen besørger, er det ok at afbryde den midt i akten og bære den ud, således at den kan afslutte det hele udendørs.

Det handler om at være tålmodig

Hvis du afbryder hvalpen, kan det tage lidt tid, før den kommer på de samme tanker igen. Det handler om at være tålmodig. Desuden findes der mange forskellige ting udendørs, som er mere interessante, end at besørge.

Det kommer nok til at ske mere end én gang, at du har været ude et stykke tid med hvalpen uden at den laver noget. Når I så kommer ind, hvor der er fred og ro, sætter hvalpen sig ned med et lykkeligt suk og tisser i entreen.