Hugormebid

Min hest er blevet bidt af en hugorm, hvad skal jeg gøre?

Dyrlægen svarer:

En hest, der er blevet bidt af en hugorm, skal holdes i ro, selv om heste som regel klarer hugormebid bedre end for eksempel hunde. Det er også vigtigt at holde øje med hesten. Kontakt dyrlægen, hvis hesten får svært ved at trække vejret eller dens almene tilstand bliver påvirket. 

Symptom

Man kan tit se de to bidmærker efter et slangebid, og hele området svulmer som regel op. Hesten kan også udvise tegn på smerter fra biddet. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Det første, du kan gøre, er at tage hesten ind, så den kan hvile. Se om du kan få øje på bidmærkerne og undersøg, hvordan hesten har det og at den spiser. Hold øje med eventuelle hævelser og med hestens åndedræt. 

Jeg vil anbefale, at man lader hesten tage det roligt i en uges tid, da der kan komme senfølger til ormebiddet for eksempel i form af leverskader. Tag hesten ud og giv den let motion for hånd i denne periode.  

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis hestens vejrtrækning eller almene tilstand påvirkes skal man kontakte dyrlægen. Kontakt også altid dyrlægen hvis hesten får hævelser i luftvejene, hvis den får svært ved at få vejret eller holder op med at spise.

Hvis din hest ikke er vaccineret mod stivkrampe skal du under alle omstændigheder kontakte dyrlægen straks.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Synes godt om?