Hest, der er følsom i munden

Min hest er meget generet af sit bid. Jeg prøvet mange forskellige bid, men han kan ikke falde til ro, og slår med hovedet og er meget følsom over for tøjletag. Hvad skal jeg gøre?

Dyrlægen svarer:

Din hests reaktioner kan skyldes, at den har problemer med tænder eller i munden. Jeg synes, du skal få din dyrlæge til at undersøge din hest i munden for at se, om der er en grundlæggende årsag til problemet. 

Symptom

En hest, der har ondt i munden eller er meget følsom i munden, viser det ofte ved at slå med hovedet, sådan som du beskriver det. Andre symptomer er, at hesten går bag om hånden, tygger på eller rykker i biddet eller sænker ryggen. 

Årsag

Der kan være mange grunde til, at hesten opfører dig, sådan som du beskriver. Det kan for eksempel handle om udstyr, der ikke passer, eller om den måde hesten rides eller håndteres på. Hvis det ikke skyldes nogle af disse ting, kan hesten måske have en såkaldt ulvetand eller andre problemer i munden, som kan begrunde denne adfærd. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Da du i forvejen har prøvet forskellige bid, uden at det har løst problemet, bør du få din dyrlæge til at undersøge hesten.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Når det problem, man har med hesten, fortsætter på trods af de ting, man selv har forsøgt, er det bedst at lade dyrlægen undersøge hesten for at udelukke sygdom, smerter eller andre fysiske årsager. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?