Vægtøgning efter kastration

Min bullterrier er blevet kastreret for en måned siden, og nu har han taget et par kilo på. Er det normalt? Gør det noget, at hunden er en lille smule overvægtig?

Dyrlægen svarer:

Hunde kan tage lidt på efter kastrering, så det er helt normalt, men hunden må ikke være overvægtig. Hunde kan få en lang række sygdomme som følge af overvægt: hjerteproblemer, ledproblemer, kredsløbsforstyrrelser, dårligt immunforsvar, leversygdomme og diabetes mm. En hund, der er for tyk, får før eller siden problemer.

Symptom

De forskellige racer har meget forskellig kropsbygning, men generelt kan man sige, at du umiddelbart skal kunne mærke hundens ribben, når du tager rundt om dens brystkasse. 

Årsag

Hunde bliver overvægtige af samme årsag som mennesker, nemlig at de spiser mere, end de forbrænder. Hunde kan også tage på efter sterilisering/kastrering. Visse sygdomme kan også give anledning til fedme.  

Hvad kan jeg selv gøre?

Du kan hjælpe din hund med at tabe sig ved at nedsætte mængden af foder og sørge for, at hunden får mere motion – gå længere ture i forskellige omgivelser, lær evt. at cykle med hunden, tag hunden med ud at bade om sommeren. Man kan også skifte til et specielt diætfoder. Husk også at holde igen med godbidder og andre lækkerier. Godbidder skal gives i begrænsede mængder og/eller modregnes i foderet.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis din hund ikke taber sig, selv om du nedsætter fodermængden og øger motionen, skal du gå til dyrlægen for at finde ud af, om der kan være en anden årsag til overvægten. Dyrlægen kan også fortælle, hvor meget hunden bør tabe sig, hvordan det skal foregå, og hvor lang tid det tager. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?