Ørebetændelse

I det sidste stykke tid er min hund begyndt at gå rundt med hovedet på skrå. Han har det ellers godt, ved du hvad det kan være?

Dyrlægen svarer:

Det lyder, som om din hund har fået betændelse i det indre øre. En ørebetændelse kan påvirke balancesansen, og det kan være grunden til, at din hund går med hovedet på skrå. Der findes andre sygdomme med samme symptom, som for eksempel vestibulært syndrom, som påvirker balancen. 

Symptom

Ud over, at hunden har hovedet på skrå, som du beskriver, er de mest almindelige symptomer, at hunden klør sig i øret eller ryster på hovedet. Hunden kan få ondt på grund af ørebetændelsen, og der kan opstå hævelse og rødme i øreområdet. Der kan også flyde en del væske ud, som ofte lugter grimt. 

Årsag

Der kan være flere årsager til ørebetændelse. Hunde, der danner meget ørevoks, rammes tiere, ligesom hunde, der tit får våde ører, for eksempel meget vandglade eller vandapporterende hunde. Også andre sygdomme samt allergi kan være årsag til betændelse i det indre øre. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Du kan regelmæssigt undersøge hundens ører. Hvis de lugter dårligt, kan det være tegn på ørebetændelse. Rens også hundens ører regelmæssigt, det virker forebyggende. Du kan købe ørerens specielt til hunde hos dyrlægen, på apoteket og i velassorterede dyrebutikker. Vær især opmærksom, hvis din hund har hængeører, hvor der ikke kommer så meget luft til øregangen. Husk at overdreven ørerensning heller ikke er godt, da det faktisk kan give anledning til infektioner. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Gå altid til dyrlægen, hvis du har mistanke om, at der er noget galt. Dyrlægen kan finde ud af, om din hund har ørebetændelse, eller om der er noget andet i vejen. Hvis det er ørebetændelse, får hunden som regel øredråber og et middel, der løsner ørevoks. Hvis din hund har tilbagevendende problemer med ørevoks, bør man lave en grundig undersøgelse for at finde det bagvedliggende problem. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?