Blodøre hos hund

Jeg har en schæfer, der har blodøre, og nu er øret begyndt at hænge lidt. Vi øret blive ved med at hænge, når blodøret er helet? Hvordan behandler man som regel blodøre?

Dyrlægen svarer:

Desværre bliver øret som regel lidt tykkere og mere ”bulet”, og indimellem kommer det til at hænge efter et blodøre. Det er muligt, at øret bliver pænere udseendemæssigt, når der er gået noget tid. 

Symptom

Det mest almindelige symptom er, at øreflappen bliver hævet og blodfyldt.  

Årsag

Blodøre skyldes meget ofte, at hunde med øreinfektion klør sig og ryster på hovedet. Det kan få blodkar i øret til at brist, sådan at ørelappen fyldes med blod. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Man kan behandle blodøre på flere forskellige måder. Det vigtigste er, at man også behandler en eventuelt bagvedliggende årsag som ørebetændelse eller øremider.

En af behandlingsmulighederne er at tømme ørelappen for blod og give hunden binyrebarkhormon, nogle gange indsprøjtet direkte i ørelappen. I andre tilfælde er man nødt til at operere. 

Uanset behandlingsmetode er der risiko for tilbagefald, hvor øret igen bliver fyldt med blod, og i værste fald kan hunden få et såkaldt blomkålsøre, der bliver tykt, hårdt og ujævnt, fordi der dannes arvæv. Hvis hunden ikke er generet af blodøret, kan man i samråd med dyrlægen se tiden lidt an. Som regel vil lidelsen give hunden store gener og smerter, og et ubehandlet blodøre vil som oftest blive til et blomkålsøre. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?