Hund der drikker mere end normalt

Min 7 år gamle keeshond (han) har tabt sig, selv om han spiser lige så meget, som han plejer. Han drikker endda mere vand, end han plejer. Hvad kan det skyldes?

Dyrlægen svarer:

Få en tid hos dyrlægen, så din hund kan blive undersøgt. Der kan være flere årsager til, at hunden taber sig og drikker meget, f.eks. diabetes, også kaldet sukkersyge. Keeshond er en af de racer, der har tendens til at få diabetes. 

Symptom

De mest almindelige symptomer er øget tørst og urinering, vægttab og øget appetit.

Årsag

Bugspytkirtlen producerer insulin, som regulerer blodsukkerniveauet. Ved diabetes producerer bugspytkirtlen ikke insulin nok, og det resulterer i et unormalt højt blodsukkerniveau. Diabetes er en relativt almindelig sygdom hos hunde, især midaldrende og ældre hunde. Tæver og overvægtige hunde har en let forhøjet risiko. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Diabetes er en sygdom, der kræver en stor indsats af hundeejeren. Medicin (insulin) og mad skal gives regelmæssigt og på bestemte tidspunkter. Det kan også være nødvendigt at lære at tage blodprøver på sin hund, så man kan måle blodsukkeret. Det er bedst at fodre med små portioner flere gange om dagen for at undgå for store udsving i blodsukkeret. En tæve med diabetes bør steriliseres, da løbetid nedsætter insulinens virkning.  

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Få en tid hos din dyrlæge, hvis din hund har symptomer på diabetes, som f.eks. øget tørst. Diagnosen stilles ved hjælp af en blodprøve og en urinprøve. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?