Hund med hjernehindebetændelse

Min hund fik hjernehindebetændelse, da hun var otte år gammel, hvorfor er der nogle hunde, der får det?

Dyrlægen svarer:

Hjernehindebetændelse også kaldet meningitis, kan havde flere forskellige årsager. Det kan skyldes virus, bakterier eller være arveligt.

Symptom

Klassiske symptomer på hjernehindebetændelse er feber, smerter i nakken og stivhed. 

Årsag

Der er mange forskellige typer af hjernehindebetændelse, og lige så mange grunde til at hunde bliver ramt af sygdommen. Både bakterier og virus kan give hjernehindebetændelse. Der findes også en arvelig form, SMRA (Steroid responsive Meningitis Arteritis), der er almindelige hos visse racer, blandt andet Nove Scotia Duck Tolling Retriever. Denne sygdom blev tidligere kaldt ”Tollersyge”. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

I dit tilfælde virker det, som om, at I allerede har fået diagnosen, og jeg formoder, at I også har fået hjælp hos dyrlægen. Hvis man har mistanke om, at ens hund er blevet ramt af meningitis, skal man kontakte dyrlægen hurtigst muligt. Hvis du oplever, at din hund har symptomer som beskrevet ovenfor, skal en dyrlæge afklare, om det drejer sig om hjernehindebetændelse, da der også kan være andre årsager til disse symptomer. Dyrlægen tager en rygmarvsprøve og en CT-scanning for at fastslå, om det er meningitis eller ej. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?

Mere om samme emne