Hund bidt af en anden hund

Min hund blev angrebet og bidt af en anden hund. Jeg kan se to små huller i nakken på hunden og har vasket med saltvand for at rense sårene. Er det nødvendigt at få en tid hos dyrlægen?

Dyrlægen svarer:

Bidsår kan være svære at bedømme blot ved at kigge på dem. Ofte er skaden mere omfattende, end man skulle tro ved første øjekast. Det skyldes, at der dannes en sårlomme i underhuden, som fyldes med blod og sårvæske, der ofte skal drænes hos dyrlægen.

Symptom

Så vidt jeg kan se, beskriver du ikke andre symptomer end de to huller i huden, men hundens symptomer viser sig ikke altid med det samme, når den er blevet bidt. Hævelse og smerte kan vise sig flere timer senere. Hundens almene tilstand påvirkes, og et bidsår kan både give feber, nedsat appetit og tristhed. Alvorlige bidskader kan også give alvorlige infektioner, indre blødninger og andre livstruende tilstande for hunden. Hold derfor godt øje med din hund, for at se om den skulle få yderligere symptomer.  

Hvad kan jeg selv gøre?

Undersøg din hund grundigt. Mindre bidskader kan i nogle tilfælde læge blot ved, at du renser såret med vand og sæbe eller en saltvandsopløsning. Sørg for at holde såret godt rent og klip evt. lidt af pelsen af rundt om såret, så du bedre kan se, hvordan det læger. Det er også en god idé at give hunden skærm på, så den ikke slikker i såret. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Når der som i dit tilfælde er gået hul på huden, eller hvis hundens almene tilstand bliver påvirket, bør du få en tid hos din dyrlæge. Hvor akut situationen er, afhænger af, hvor dybt bidsåret er, og hvordan hunden har det. Vær ekstra opmærksom på, om hunden er blevet bidt i ansigtet, på benene, i bugen, brystkassen eller i nærheden af led, da disse tilfælde hurtigt kan blive kritiske. Tal med din dyrlæge, som kan hjælpe dig med at bedømme, hvornår du skal få en aftale. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?