Hvalpe fravænnes når de er omkring 8 uger

Hvalp – Ilderhvalpen bliver vænnet fra, når den er omkring 8 uger. Efter 10 uger kan hvalpen komme til sit nye hjem. Hvis du anskaffer en ilderhvalp, skal du regne med at få en hyperaktiv lille pelskugle. Den vil sove meget, men når den er vågen, er der fuld fart på hele tiden. I denne alder skiftes mælketænderne ud, og hvalpen bruger sine tænder meget. Man skal have stor tålmodighed med hvalpen i denne tid.

Kønsmoden omkring 6 måneders alder

Ung – Når du omsider har lært din ilder bedre at kende, og den har lært ikke at bruge sine tænder på dig, hvad bakken skal bruges til og så videre, begynder den muligvis at forandre sig. Når ilderen er omkring 6 måneder bliver den kønsmoden, og ligesom teenagere prøver den grænser af, som du måske troede, at den havde lært at respektere. Vær tålmodig og ihærdig, det er noget, han vokser fra. Det er på dette tidspunkt, bør man neutralisere sin ilder.

1 år og nu voksen

Voksen – Når din ilder er et år, er den allerede voksen. Nu vil den være glad for at lege med dig, udforske alting (for 117. gang) og lave ballade og få problemer. Den begynder også at acceptere at blive taget op og være i hænder i længere tid ad gangen. På dette tidspunkt kan du med fordel præsentere den for en ny ilder, hvis du vil have flere.

Skift foder når din ilder er over 4 år

Midaldrende – En ilder holder aldrig op med at være legesyg, men med årene vil legen vare kortere tid, og den vil ligge i længere tid i dit skød. Når en ilder bliver tre år, anbefaler man at tage den med til årlige sundhedsundersøgelser. Når den er over fire år, skal du skifte foder. For meget protein kan skade nyrerne, så skift til et ilderfoder for ældre ildere eller et kattefoder til voksne katte.

Gennemsnitsalder på 6-8 år

Alderdom – Næsten 50% af de ildere, der når seksårsalderen (i Amerika) har haft brug for en eller anden operation (ud over neutralisering naturligvis). Hvis din ilder ikke kommer ud for en ulykke eller bliver syg, kan han blive seks eller otte år. Nogle ildere bliver over ti år gamle.