Materiale

Burets hjørner bør være afrundede, for at forhindre gnaveri. Hamstere kan med lethed tygge sig igennem træ, tynd plast og blødt metal. Buret bør derfor være lavet af solide wire, rustfrit stål, kraftig plastic eller glas. Bemærk at bure af plast eller glas nedsætter luftventilationen, og det kan føre til problemer med temperaturen og luftfugtigheden. Disse materialer kan være udmærkede til bure, hvis mindst én af siderne består af tremmer, der tillader luften at cirkulere. Tænk også på, at buret skal være flugtsikkert!

Underlag

Hamstere trives i bure med helt gulv og et dybt lag strøelse. Materialet skal være ugiftigt, absorberende, relativt støvfrit og let at få fat i. Papirstrimler eller træspåner er bedst. Sørg for at spånerne er fri for mug og andre giftstoffer. Strøelsen skal være mindst fem centimeter dyb, sådan at hamsteren kan grave naturligt. I huset er strimler af køkkenrulle eller toiletpapir et udmærket redemateriale. Undgå vat, som kan vikle sig rundt om de små ben og standse blodcirkulationen.

Størrelse

Voksne hamstere kræver ifølge dyrenes beskyttelse et bur på mindst 75 x 35 cm, men da hamstere er meget aktive dyr, vil de selvfølgelig foretrække et bur, der er så stort som muligt. Hunner i avl kræver meget større bevægelsesfrihed.

Temperatur

En temperatur på 18- 26° er passende til hamstere. Unger foretrækker 21 – 24°. Luftfugtigheden bør ligge mellem 40 og 70%. En 12 timers lyscyklus er bedst. Hamstere er mest aktive om natten.

En hamster skal have sit eget bur

En hamster bør normalt bo for sig selv, altså én i hvert bur. Voksne hunner er som regel meget aggressive over for hinanden, og kan ikke bo sammen. Hunner er også større og mere aggressive end hanner. Hannen skal derfor fjernes fra hunnen lige efter parringen. Hanner slås som regel også, hvis de bor sammen, men de er ikke lige så aggressive som hunnerne.

Rengøring 1-2 gange om ugen

Bur og udstyr skal rengøres mindst en eller to gange om ugen. Undtagen, når der er nyfødte unger. Her bør man vente, til ungerne er mindst 2 uger gamle. Andre grunde til hyppigere rengøring kan være antallet af hamstere i buret, hvilken type strøelse man bruger, samt den måde buret er konstrueret på og størrelsen. Buret rengøres med varmt vand og et ugiftigt rengøringsmiddel og skylles bagefter grundigt. Vandflasker og madskåle skal rengøres og desinficeres dagligt.