Sol og varme får de fleste mennesker til at længes efter stranden. På stranden kan man slappe af, nyde solen og blive kølet ned i bølgerne. Har man hund, kan det være en god idé at tage den med, da den sikkert også vil nyde at blive kølet af i vandet, hvis der er høje temperaturer. Desuden er stranden en herlig legeplads, da den er fyldt med spændende indtryk, der stimulerer hundens sanser.

Vil man tage hunden med på stranden, så er det godt at kende reglerne. Det er fx ikke alle strande, hvor hunde må færdes. Ifølge Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring, er det ikke tilladt at have hund med på 220 danske strande. Ved disse strande vil man se et blåt flag, som symboliserer, at det ikke er en strand for hunde. Førerhunde og andre hunde på arbejde er undtaget. Desuden skal hunde på stranden om sommeren være i snor:

“Mange hundeejere tager instinktivt snoren af hunden, når de kommer til stranden, men man skal vide, at det faktisk er lovpligtigt at have hunde i snor mellem den 1. april og 1. oktober på offentlige strande i Danmark,” siger Tine Antvorskov.

Tine Antvorskov tilføjer, at man med fordel kan planlægge strandturen således, at den er uden for “myldretiden”. Tager man på stranden om morgenen, sen eftermiddag eller aften, så undgår man at møde mange strandgæster, og man undgår først og fremmest solen, når den står højest på himlen.

Blågrønne alger er livsfarlige

Har temperaturen været høj i længere tid, så skal man holde øje med blågrønne alger i vandet. Algerne giver sig ofte til kende som et grumset “tæppe” i overfladen med hvidt skum. Når hunde bader, så sluger de lidt vand, og hvis dette vand har høj koncentration af blågrønne alger, så kan hunden blive svært forgiftet og komme i livsfare. Man kan orientere sig hos relevante myndigheder, hvis man er i tvivl om algekoncentrationen ved den lokale strand eller badesø. Symptomerne på algeforgiftning er typisk, at hunden er urolig, ryster, kaster op eller går slingrende. Hvis man har mistanke om algeforgiftning, skal dyrlægen kontaktes med det samme.

Gode tips til strandturen

  • Vis altid hensyn til andre mennesker på stranden.
  • Husk hømhøm-poser og frisk vand til hunden.
  • Hvis man er i bil, er det en god idé at tage nogle gamle håndklæder med.
  • Husk, at hunden ikke har sko på. Kan man ikke holde sin hånd eller bare fod på underlaget på grund af varmen, så brænder det også hundens poter.
  • Ser vandet beskidt ud, er det bedre at holde hunden på stranden.
  • Viser hunden symptomer på forgiftning (opkast, sløvhed, diarré) efter en tur i havet, bør man kontakte sin dyrlæge.