Godt en halv million danske familier har et firbenet medlem. Når man anskaffer sig en hund, er det lovpligtigt at tegne en hundeansvarsforsikring. En undersøgelse viser imidlertid, at mange hundeejere ser igennem fingre med lovgivningen og fravælger en hundeansvarsforsikring.

83 procent af hundeejerne i undersøgelsen svarer ja til spørgsmålet, om de har en hundeansvarsforsikring. Det betyder, at hele 17 procent af hundeejerne i undersøgelsen bryder loven, ved ikke at have en hundeansvarsforsikring. Det viser undersøgelsen foretaget af YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring.

“Der følger et stort ansvar med, når man anskaffer sig en hund. Udgifterne til en hvalp kommer bag på mange, men hundeansvarsforsikringen er ikke et sted, hvor man kan spare - dels er det ulovligt, og dels kan det blive meget dyrt for hundeejeren,” siger Sonja Karaoglan, landechef i Agria Dyreforsikring.

Hvis din hund jagter en kat gennem naboens hus med smadret indbo til følge, eller hvis hunden løber ud foran en bil og forårsager en ulykke med personskade - eller hvor en person ligefrem dør - kan den manglende hundeansvarsforsikring blive en meget dyr fornøjelse. De implicerede personer har nemlig krav på erstatning, og du skal selv til lommerne, hvis hunden ikke har en ansvarsforsikring.

Anne Orholt, kommunikationsmedarbejder i Dansk Kennel Klub, mener, 17 procent uden den lovpligtige hundeansvarsforsikring er et meget højt tal.

“Som hundeejer har man et stort ansvar. Hvis ens hund bider en anden hund eller et menneske, så skal forsikringen være i orden. Hvis ens hund forvolder en alvorlig trafikulykke, kan omkostningerne løbe op i meget store summer. I første omgang kan skaden blive dækket af puljen for uforsikrede eller ukendte hunde. Men efterfølgende kan hundeejeren blive gjort  personligt ansvarlig. Det vil kunne ruinere hundeejeren år ud i fremtiden. Man kører jo heller ikke rundt i en bil uden at have sin ansvarsforsikring i orden,” siger hun.

Anne Orholt mener, at forsikringsbranchen og det lovpligtige Dansk Hunderegister bør sætte sig sammen og se nærmere på, hvordan tallet kan nedbringes. Hun understreger, at medlemmer af Dansk Kennel Klub, som går til træning med deres hunde, altid får tjekket hundens forsikring, inden de kan begynde.

Den primære grund til at droppe den lovpligtige hundeansvarsforsikring er ifølge respondenterne i undersøgelsen, at den ikke er nødvendig. Det svarer 26 procent af de adspurgte uden en forsikring. 17 procent mener ikke, en hundeansvarsforsikring kan betale sig.

Fakta om forsikringer til hunde

  • Hundeansvarsforsikring er lovpligtig og dækker, hvis hunden gør skade på andre mennesker og deres ting.
  • Sygeforsikring dækker behandling, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade. Hos flere forsikringsselskaber er det også muligt at tegne en tillægsforsikring og få dækket udgifter til receptpligtig medicin og genoptræning.
  • Livsforsikring dækker, hvis hunden dør eller må aflives på grund af alvorlig sygdom i en alt for ung alder.
 Undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring. Der er i alt gennemført 998 interview med danskere i alderen 18-74 år, som har hund eller kat, i perioden 27. oktober - 5. november 2014.

For yderligere information kontakt:

Direktør Sonja Karaoglan er Agrias pressetalsperson i Danmark. Hun kan kontaktes på tlf. 23 60 31 61 eller sonja.karaoglan@agria.dk.

Agria Dyreforsikring

Agria er Nordens største dyreforsikringsselskab.

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år, har et tæt samarbejde med organisationer inden for dyr og dyrlæger. De fleste medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.