Formålet med samarbejdet er generelt at skabe fokus på sundhed hos de danske hunde, at videreudvikle godt hundeejerskab, at skabe de bedste forudsætninger for opdræt og at alle hunde skal have adgang til dyrlægebehandling, når det er nødvendigt.

Et par eksempler på de gode resultater, som samarbejdet har skabt:
  • Specialklubber under Dansk Kennel Klub har fået adgang til Agria Dog Breed Profiles, som er en helt unik og meget omfattende præsentation af sygdomsstatistikker og levealder/dødsårsag hos hunderacer sammenlignet med hele hundepopulationen.
  • Opdrættere kan nu tegne avlsforsikringer, samt forsikringer der dækker skjulte fejl på de hvalpe de sælger.
  • Flere og flere hvalpe bliver sygeforsikrede inden de bliver hentet af hvalpekøber, så man undgår at de når at blive syge eller komme til skade uden at være sygeforsikrede.   

Både Dansk Kennel Klub og Agria Dyreforsikring er meget glade for samarbejdet, der startede tilbage i 2010.

”Hos Dansk Kennel Klub havde vi længe haft et ønske om, at kendskabsgraden til muligheden for at sygeforsikre sine dyr voksede i Danmark, og jeg havde hørt fra mine kollegaer i Sverige og Norge, at de havde et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med Agria. Vi kontaktede Agria Djurförsäkring i Sverige for at høre, om ikke de var interesserede i at starte op i Danmark også,” fortæller Jørgen Hindse, formand for Dansk Kennel Klub.

Agria var meget interesseret i dialogen, og slog dørene op i Danmark den 1. januar 2011, og er vokset eksplosivt lige siden. Takket være en målrettet indsats, er det lykkedes at højne sygeforsikringsgraden på hunde i Danmark fra under 25% til nu 35%*.

”Med 125 års dyreforsikringserfaring fra Sverige, har vi den nødvendige erfaring, og det statistiske materiale der gør, at vi kan skabe skræddersyede løsninger både til den almindelige hundeejer og til de professionelle, som f.eks. opdrættere, jægere og hundesportsfolk,” siger Birger Lövgren, VD (direktør) for Agria Djurförsäkring.

”Da aftalen er til gavn for begge parter, var det ingen sag at blive enige om en forlængelse,” siger Jørgen og Birger enstemmigt.

 

For yderligere informationer kontakt:

Uddybning og udtalelser:

Sonja Karaoglan, Administrerende Direktør, Agria Dyreforsikring på 23603161 eller mail sonja.karaoglan@agria.dk.

Jens Glavind, Administrerende Direktør, Dansk Kennel Klub på 29164524 eller email jegl@dkk.dk