Hold styr på påskekyllingerne

Påskepynt af forskellig art er sjovt at lege med for en kat, men pas på det ikke går galt.

-    Kirurgisk fjernelse af et fremmedlegeme fra kattens mave eller hals kan være smertefuldt for katten og dyrt for mor og far, siger Lene K. Jørgensen, dyrlægekonsulent ved Agria Dyreforsikring. Katten skal have lov at lege, men pas på at der ikke er pyntet med små ting som katten kan komme til at sluge, i givet fald fjern pynten når katten er alene.

Farlige blomster

I påsken køber vi flere blomster til hjemmet og katte plejer gerne at smage og tygge på nye planter.

-    Mange løg og blomster indeholder saft der kan være farlig for katten, nogle liljeplanter kan endda give katten livstruende skader, siger Lene K. Jørgensen.

Påskeliljer der findes i næsten ethvert hjem på denne tid af året, er giftige for katte. Har du en kat, der viser interesse for planter af forskellig art, bør du placere dem, som kan være farlige for katten, på et sikkert sted. Der er en liste over planter, der kan være farlige for katten

Pas på påskeæggene

Katte er ligesom hunde følsomme overfor stoffet theobromin der findes i chokolade, derfor er det vigtigt at passe på med chokoladeæggene. Dog synes katte generelt ikke at være interesseret i slik, og derfor er det meget usædvanligt, at katte forsøger at spise chokolade.

Når skaden er sket

Hvis katten viser tegn på forgiftning, hvis de savler, kaster op eller har diarré, skal du kontakte det nærmeste dyrehospital eller din dyrlæge.

 

Kontakt
Sonja Karaoglan, Country manager Agria Dyreforsikring
(+45) 23 60 31 61 // sonja.karaoglan@agria.dk

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.