Disse og mange andre spørgsmål, håber Agria Dyreforsikring at få besvaret gennem de forskningsprojekter der årligt får støtte fra Agria´s forskningsfond.  Det er ikke kun hunde det drejer sig om, men også forskning der handler om sygdomme hos katte. Totalt drejer det sig om 25 forskningsprojekter, hvoraf 12 er nye for i år. 

Flere af projekterne fokuserer på diagnose- og behandlingsmetoder. To nye forskningsprojekter, et dansk og et svensk, handler om kattediabetes, en lidelse der er øget kraftigt hen over de sidste ti år. Målet er at opnå øget viden om sygdomsforløbet, og nye muligheder for at forebygge, stille diagnosen tidligere og bedre kunne behandle sygdommen.

Det er bevist at hundeejere lever et mere aktivt liv end ikke hundeejere. Hvordan dette i det lange løb påvirker sundheden er derimod ukendt. Et af de nye forskningsprojekter har til formål at undersøge om hundeejerskab kan have en beskyttende effekt mod hjerte-karsygdomme og type 2 diabetes.

Agria Dyreforsikring afsætter hvert år 4 promille af præmieindtægten til forskning.
– At bidrage til forskning er en vigtig del af Agrias virksomhed. Vi, som specialistselskab, vil ikke kun hjælpe når sygdommen er opstået. Vi vil også bidrage til at de slet ikke opstår og – når de alligevel gør – at der findes tilstrækkelig viden så dyret kan behandles, siger Pekka Olson, dyrlæge og forskningsansvarlig hos Agria Dyreforsikring.

Der er 2 danske forskningsprojekter der modtager støtte fra Agria´s forskningsfond i år

Vævsspecifikke metaboliske forandringer associerede med overvægt hos katte                   

Ved Kathrine Stenberg, HEALTH, Københavns universitet

Værtens genotype: et nyt middel til kontrol af Staphylococcus pseudintermedius?

Ved Peter Damborg, Københavns universitet

Yderligere information om forskningsprojekterne