Mange kæledyrsejere spørger hvilket produkt mod skovflåter de skal anvende til deres hund eller kat.

- Det vi kan anbefale er et af de spot-on præparater der sælges via apoteket eller på dyreklinikken, siger Lene K. Jørgensen dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Det er de eneste produkter der har videnskabeligt dokumenteret effekt mod flåter. De virker på den måde at det både er mindre sandsynligt at flåterne suger sig fast på dyret, og hvis de gør så dør de.

- Der findes også en del forskellige naturprodukter. Det er ufarligt at bruge dem, men effekten varierer meget, fortsætter Lene.

Benyt aldrig hundeprodukter til katten

Vær opmærksom på at der findes specielle flåt produkter til katte – produkterne til hunde er giftige for katte.

Symptomer på flåtbåren sygdom

Symptomerne er feber, sløvhed, almen smerte og stivhed og nogle gange halthed der kommer og går. Hunde rammes fortrinsvis af borreliose eller anaplasmose også kaldet ehrlichiose.  Hunde kan også blive smittet af TBE selv om det er meget usædvanligt.

Smittede katte får lignende symptomer som hundene, men det er mere usædvanligt at katte rammes af flåtbårne sygdomme. Det er mest for at undgå spredning af flåter til mennesker at der er grund til at benytte et forebyggende produkt på katten og til dagligt fjerne og uskadeliggøre de flåter der har sat sig fast på katten.

Sådan fjernes flåter:

Det bedste er at benytte en flåtfjerner eller en pincet og trække flåten ud med. Det er ikke effektivt at benytte smør eller olie (som man anbefalede for år tilbage). Det vigtigste er at få fjernet flåterne hurtigst muligt.

For mere information kontakt: Sonja Karaoglan, Country manager Agria Dyreforsikring på 23 60 31 61, sonja.karaoglan@agria.dk eller Agria´s Dyrlæge konsulent Lene K. Jørgensen på 48 21 98 98  

 

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.