– Det findes en myte om, at katte aldrig skader sig eller slår sig. At de er store balancekunstnere. Virkeligheden ser ganske anderledes ud. Vil man lade katten gå frit på altanen, bør man sætte et beskyttelsesnet op, sier Lotta Möller, dyrlæge i Agria Dyreforsikring.

Selv om mange katte lander på alle fire ben, så betyder det ikke, at de kommer ned uskadt.

– Faldulykker giver ofte brud på blandt andet ben, bækken og underkæbe. Det er også almindeligt at lungerne punkteres og urinblæren springer. Der udover kan katten få mellemgulvsbrok samt lever- og miltskader, fortæller Lotta Möller videre.

Den gennemsnitlige omkostning for behandling af en kat, som skades efter et fald er 4500 kroner, men hvis den behøver hjælp i vagttiden, udenfor klinikkens åbningstid, kan omkostningerne blive betydelig højere.

Til trods for dette kan prognosen for katte med skader efter fald være gode. Det kommer selvfølgelig an på, hvor alvorlig skaden er og hvor hurtigt katten bliver behandlet.

Stadig flere katteejere – også dem som har en almindelig huskat − tegner en sygeforsikring på sit dyr. Og med moderne behandlingsmetoder kan ejeren ofte tage katten med hjem efter behandling på en dyreklinik.

Agria Dyreforsikring råder alle katteejere til at forebygge faldulykker ved at sætte beskyttelsesnet op om altanen og låse vinduet i åben stilling med en sikkerhedslås, så katten ikke kan åbne vinduet helt og falde ud. Vil du have vinduet helt åbent, er det bedst at sikre med et net foran hele vinduet.

For mere information om sygeforsikring til katte, kontakt Agria Dyreforsikring på 70 10 10 65 eller info@agria.dk. Du kan læse mere på www.agria.dk.
________________________________________
Hos Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer, er de fleste medarbejdere dyreejere. Sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Selskabet blev grundlagt i Sverige i 1890 og findes i dag repræsenteret i de fire nordiske lande. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde og katte.