Hvad er forskellen på de forskellige forsikringer?

For det første handler det om hvad forsikringen skal dække: for eksempel syge-, livs-, eller avlsforsikring. Dernæst gælder det indholdet – hvilke skader dækker den? Hvilke skader dækker den ikke? Endelig er der forhold som selvrisiko, dækningsbeløb og præmie, hvilke ofte er de letteste at gennemskue. Vi anbefaler derfor, at du tager alle faktorer med, når du sammenligner forsikringer.

Læs mere om katteforsikring


Hvad koster en katteforsikring?

Prisen (præmien) for en katteforsikring afhænger af, hvilket årligt forsikringsbeløb du ønsker, forsikringstype og den selvrisiko du har valgt. Præmien afhænger desuden af kattens race. Katte, der forsikres efter de er fyldt 6 år, pålægges et seniortillæg. Killinger under 4 måneder får rabat.

Beregn pris på din forsikring


Hvornår behøver jeg en dyrelægeattest?

Nogle gange kræves der en dyrlægeattest for at tegne eller ændre forsikringen. Dyrlægeattesten må ikke være ældre end 30 dage regnet fra den dag forsikringen eller ændringen træder i kraft.

Der kræves dyrlægeattest:

  • Hvis katten er fyldt 6 år
  • Hvis livsforsikringssummen overstiger 10.000 kr
  • Hvis katten er importeret fra et land uden for Norden inden for de sidste 4 måneder

For alle der ønsker at tegne forsikring eller forhøje en eksisterende dækning, og hvor vi ikke behøver en dyrlægeattest, udbeder vi en sundhedserklæring. Sundhedserklæringen består af spørgsmål om kattens tidligere eller nuværende eventuelle skader eller sygdomme. En sundhedserklæring kan afgives mundtligt eller skriftligt.


Skal min kat være vaccineret for at kunne forsikres?

For at kunne få erstatning for kattesyge (parvovirusinfektion) og katteinfluenza skal katten være vaccineret.


Jeg skal snart købe en killing. Hvornår skal jeg forsikre den og hvilken forsikring skal jeg vælge?

Du kan sygeforsikre din killing allerede fra den er 6 uger gammel. Det er en rigtig god ide at tegne forsikringen så tidligt som muligt (inden du får brug for den). Vi anbefaler en sygeforsikring til alle katte. Har du købt en racekat, kan du også tegne livsforsikring, så du kan få erstatning, hvis katten dør eller skal aflives i for tidlig en alder. Skal katten bruges i avl, anbefaler vi desuden, at du tegner en avlsforsikring.

Læs mere om katteforsikring


Skal jeg beholde forsikringen på min gamle kat?

Mange sygdomme og skader kommer med årene, og selvom man måske ikke vil udsætte sit dyr for en stor operation på grund af dens alder, så kan selv en mindre skade eller sygdom blive til en større udgift. Din gamle kat kan for eksempel havne i slagsmål og skulle indlægges på dyreklinikken for at få hjælp. Et akut besøg på dyreklinikken i et par dage kan koste mellem 5.000 og 15.000 kr.


Hvorfor skal jeg forsikre min indekat?

Indekatte er beskyttet mod trafikskader og slagsmål, men kan stadig rammes af sygdomme og ulykker indendørs. Selv indekatte kan få problemer med urinvejene eller skades, hvis de falder ud af et vindue eller ned fra en altan. De kan også sluge et fremmedlegeme som sætter sig fast og kræver operation eller blive forgiftede fordi de smager på dine potteplanter.


Jeg skal købe en killing, som ikke har forsikring for skjulte fejl. Kan jeg selv tegne en skjulte fejl-forsikring?

Nej, Agria Skjulte Fejl skal tegnes af din opdrætter og fungerer som en forsikring i tilfælde af, at killingen har en skjult fejl, som opdrætteren er ansvarlig for. Har moderkatten Agria Avl, behøver opdrætteren ikke tegne en separat Skjulte Fejl forsikring, da den indgår i Agria Avl.

Du skal altid bede om at få en købsaftale. Du skal også have en sundhedsattest med killingen. Den skal være udført af en dyrlæge inden for killingens 11. til 15. leveuge.


Gælder forsikringen hvis min kat forårsager en ulykke?

Nej, katteforsikringen dækker kun hvis din kat bliver syg eller selv kommer til skade.