Hvis din kat klør sig rundt om munden, uden at der er symptomer på ydre sygdomme i hud, pels eller området omkring ørerne, er det som regel tegn på smerter i mundhulen.

Tygger og synker

Ved smerter og ubehag i munden kan katten også gnubbe kæberne mod gulvet eller møblerne. Nogle gange kan du se, at katten tygger “uden grund” og prøver at synke. Det kan også være et tegn på fremmedlegemer i luftrøret, men som regel skyldes det ubehag i mundhulen.

Savler meget

Nogle gange klaprer dyret med tænderne, og det tyder på smerter fra tænder eller tandkød forårsaget af tandsygdomme eller skader grundet slag eller anden vold. Øget spytafsondring eller hvis katten savler, kan også tyde på sygdomme i mundhulen.

Hold øje med blod i spyttet

Normalt er kattens spyt klart og næsten vandigt i konsistens. Blod i spyttet tyder på skader i mundslimhinden, men kan også forekomme ved tand- og kæbeskader, kraftig betændelse, knuder eller problemer med blodets evne til at koagulere.

Svært at gabe

Akutte problemer med at åbne munden kan skyldes skader, der påvirker kæbeledet eller frakturer i underkæben. Hvis katten ikke kan lukke munden, kan det forårsages af en skade eller et fremmedlegeme, der har sat sig fast i munden.