Ringorm er en svamp, der vokser i huden og på den del af hårene, der sidder nede i hårsækkene, og det er for det meste unge eller gamle katte med nedsat immunforsvar, der rammes. Typiske symptomer er pelstab, skæl i pelsen eller skællet hud. Ofte ser man ringformede hårløse pletter i pelsen, der tydeligt viser, hvordan sygdommen har fået sit navn. Nogle katte lider tilsyneladende ikke under sygdommen, mens andre får kraftig kløe og eksem. 

Smitsom sygdom

Ringorm kan smitte fra kat til menneske. Hos børn og ældre samt mennesker med nedsat immunforsvar kan de hudproblemer, sygdommen giver, være alvorlige. Kontakt lægen, hvis du har mistanke om, at du er blevet smittet med ringorm.

Hvis du er opdrætter og har mange katte, skal sygdommen behandles, da den er meget smitsom. Katte kan være symptomfrie smittebærere af ringorm, og det betyder, at alle katte (og evt. hunde) i hjemmet skal behandles, hvis bare én af dem får sygdommen.

Du skal også gøre meget grundigt rent der, hvor kattene opholder sig. Hvis du sløser med rengøringen, risikerer du, at smitten kommer igen, da svampesporerne kan overleve i flere måneder og i mange tilfælde er svære at fjerne.