Mister appetitten

Tilstanden kan blive kronisk og resultere i rindende øjne. Katte foretrækker at snuse til maden, før de spiser, og de bryder sig ikke om at trække vejret gennem munden. Derfor er det meget ubehageligt for dem at have tilstoppet næse, og det kan få dem til at holde op med at spise. Sår i munden eller halsen kan også få dem til at afstå fra mad. Her er der ikke så stor forskel på katte og mennesker – vi kan også miste appetitten, når vi har en forkølelse.

Rindende øjne og næse

Katten kan også få problemer med rindende øjne og næse. I første stadie er slimen klar, men hvis katten får det værre, bliver den gullig eller grønlig.
Opsvulmede slimhinder og tiltagende flåd fra øjne og næse er tegn på, at infektionen udvikler sig. I nogle tilfælde får katten sår på hornhinden, som er smertefulde. Så kniber den øjnene sammen og gemmer sig.

Kontakt dyrlægen

Hvis katten ikke spiser, bør du kontakte dyrlægen. Det samme gælder, hvis kattens sekreter bliver tyktflydende eller hvis kattens almene tilstand bliver værre.
Den ’førstehjælp’, du kan give derhjemme, består i at tørre kattens øjne og næse forsigtigt med et stykke vat med næsedråber beregnet til små børn eller med en saltvandsopløsning fra apoteket.

Giv ALDRIG katten medicin, der er beregnet til mennesker. Det kan være dødsensfarligt for katten.