”Hvis et lille barn kommer hen og vil klappe eller kramme katten, vil katten finde sig i det,” siger en ejer om sin skovkat.

Maine Coon

Om maine coon siges det, at den er mere selskabelig end for eksempel huskatten, og gerne følger efter sine mennesker rundt i huset, og at den har en lidt kvidrende stemme.

Ragdoll

Birma-katten har det karakteristiske træk, at den ’hoster’, når den bliver irriteret. Ragdoll skulle efter sigende være bedre end andre katte til at lære tricks og kunster. De vil gerne være ’med’ uden at være påtrængende – de er ikke ’skødekatte’, men vil gerne sidde lige ved siden af dig. Hverken ragdoll, norsk skovkat eller maine coon kræver særlig meget pelspleje, selv om de ser meget langhårede ud.

Perser & Exotic

Perseren kræver til gengæld daglig børstning. Perseren lader også til at være en af de katte, der er mest tolerant over for andre katte – måske fordi den ikke bryder sig om at være alene, men gerne vil have selskab af en eller anden slags. Hvis du godt kan lide perserens udseende, men gerne vil have lidt mindre pelspleje, kan du vælge exotic, som har et tilsvarende udseende og temperament, men mindre pels.

Den rigtige kat

Planlægning kan være meget godt, men når først man begynder at se på killinger, er det ikke sikkert, at det går efter planen. Man kan have en bestemt idé om, hvad man er ude efter og hvorfor, og så forelsker man sig pludselig i en huskat, selv om man havde tænkt sig at få en exotic. Og ens nye ’kærlighed’ viser sig at være præcis den kat, man altid havde drømt om.