Hvis man ikke vil have kat i sengen, skal man lukke døren til soveværelset. Det er den eneste måde at undgå det på. Til gengæld er det ikke nogen god metode brutalt at skubbe killingen ned fra sengen den første nat i det nye hjem. Du vil jo gerne have, at katten skal have tillid til dig i fremtiden. Derfor er det bedre helt at undgå konflikten ved at lukke døren og så være gode venner med katten, når du ser den næste morgen.

Du kan give katten sit eget sovested eller sit eget hjørne, og hvorfor ikke hænge en hylde over radiatoren. Når det er koldt, elsker katten at ligge på den varme radiator.

Hvis du ikke har noget imod, at katten ligger i din seng, er der ingen grund til at forhindre den. Den kommer nok til at lægge sig hen over dig – helst på halsen – og spinne, så hele sengen ryster. Det vænner man sig til. Efterhånden kan man slet ikke sove uden at have en spinnende kat (eller flere) i sengen.

OBS! Hvis du vil forebygge allergi, bør soveværelset nok være kattefrit, sådan at din krop kan ’trække vejret frit’ i løbet af natten.