Hvor står kattebakken

Det er vigtigt at have en kattebakke med passende høje kanter parat. Når killingen bliver lukket ud af sin transportkasse for første gang, kan du vise den kattebakken, så den ved, at den har et toilet. Hvis den har brugt en kattebakke i det hjem, hvor den blev født, vil den helt sikkert komme til at bruge sit nye toilet.

Kattebakken skal holdes ren

Katte er renlige af natur og er som regel stuerene med det samme. Den eneste grund, til at killinger tisser andre steder, er, at du har været sløset og glemt at holde kattebakken ren. Hvis der er rent kattesand i bakken, og killingen tisser på tæppet eller i urtepotterne, er der noget galt. Måske er kattebakken i virkeligheden alt for ren. Nogle nye katteejere er lidt for pernittengryn med renligheden, og vasker kattebakken med stærke rengøringsmidler.

Hvis katten ikke bruger kattebakken

Katte har en god lugtesans, og lugten af citronrengøringsmiddel kan få den til at afvise bakken. Det burde være nok at skylle bakken i varmt vand. Hvis du ikke har brugt et stærkt rengøringsmiddel, og katten stadig afviser bakken, kan det være, at den protesterer mod et eller andet. Måske får den ikke opmærksomhed nok. Eller også kan der være noget i vejen rent fysisk. Den kan for eksempel have blærebetændelse.

Du kan prøve at stille en kattebakke der, hvor katten havde sit lille ’uheld’, eller du kan stille dens madskål der. Katte er meget renlige og vil ikke tisse i nærheden af det sted, hvor de spiser.

Hvilken type kattebakke

Overvej hvilken en type kattebakke, du skal anskaffe. En bakke med ’låg’ forhindrer sandet i at sprøjte ud på gulvet og er også godt for katte, der rammer ved siden af (gælder mest dem, der står op og tisser). Kattebakker fås både i visse supermarkeder og i dyrebutikker.

Hvilken type sand

Du kan også prøve forskellige former for kattesand. Der findes en lang række klumpende og ikke-klumpende former for sand og strøelse. Prøv også trægranulat. Det er meget individuelt, hvilke typer grus den enkelte kat kan lide. Måske skal du have to eller flere kattebakker. Nogle katte har en til at tisse i, og én til afføring, andre katte er bare meget sippede og vil kun bruge en helt ren bakke, så er det en fordel at have nogle stykker at vælge imellem. Hvis ingen af disse forslag virker, er der ikke andet at gøre end at få katten til dyrlægen, for at udelukke sygdom.