Når killingen tramper på morens bryst, stimulerer den mælkestrømmen. Når en voksen kat lægger sig på vores skød og tramper, er det killingeadfærden, der dukker op igen. Når ejeren sætter sig ned og slapper af, er det et signal, som katten opfatter som: ”Jeg er din mor, og sidder her parat til give dig mad.”

For katten er det er en varm og dejlig hyggestund. 

Katten hopper op på skødet, lægger sig godt til rette og begynder at trampe. For katten er det er en varm og dejlig hyggestund. Hvis man flytter den eller smider den ned, forstår katten ikke en lyd. Sådan ville en god mor aldrig opføre sig.

Vi, som har oplevet det, ved til gengæld, at det kan gøre temmelig ondt, når katten sætter sine skarpe kløer i vores hud, for vi har jo ingen pels. Men hvis man har et tæppe el. lign. i nærheden, kan man undgå det værste ubehag.

Hvis ejeren misforstår adfærden, kan det forværre forholdet mellem kat og ejer alvorligt. Mange misforståelser kan undgås, hvis man er klar over, at den voksne kat på mange måder bliver ved med at være en lille killing i forhold til sin pseudomor eller –far, det vil sige ejeren.