Bed om at få lov til at komme og se  på killingerne for at få din egen opfattelse af, hvordan de er. De skal være rene og fine, klare øjne, rene ører og ikke have tegn på diarré eller lignende.

Bed også om at møde moren, og gerne faren hvis det er muligt, for at se, hvordan de ser ud, og hvordan deres temperament virker til at være.

Killinger skal allertidligst leveres ved tolv ugers alderen.

Når det er blevet tid til at hente killingen, bør opdrætteren have lavet en købekontrakt, som begge parter skal være enige om og skrive under på.  Killingen skal være tilset af en dyrlæge, vaccineret og have fået en ormekur. Du bør få instruktioner om, hvornår næste vaccination og ormekur skal finde sted, samt hvordan du skal fodre den det næste stykke tid efter hjemkomsten. 

Undersøg om der er noget, der afviger ved forældre eller andre slægtninge til den udvalgte killing

Dyrlægeattesten

Tegn sygeforsikring til  din killing så hurtigt som muligt! Vi i Agria hjælper dig gerne med at vælge den bedste forsikring til netop din kat. Alle katte kan forsikres!Anmærkninger fra dyrlægekontrollen skal ikke være mere end en uge gamle. Hvis der er noget, du ikke forstår, så kontakt den dyrlæge, der udførte undersøgelsen. Spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Hvis du overvejer at købe en racekat: opsøg en opdrætter, som du er fortrolig med. Katteklubber tilknyttet Felis Danica kan hjælpe dig med adresser og telefonnumre.

Kender du ikke selv til den specifikke race, så spørg gerne eksempelvis raceklubben eller en dyrlæge om, der findes nogen racetypiske problemer, som du bør være opmærksom på. Undersøg om der er noget, der afviger ved forældre eller andre slægtninge til den udvalgte killing.

Held og lykke og god fornøjelse!