Hvorfor får du dine katte passet på en kattepension?

I ferier eller under højtider er det skønt at kunne aflevere kattene et sted, hvor vi ved, at de har det godt. De slipper for at skulle køre i bil eller for at blive udsat for fremmede omgivelser, der ofte er forberedt til bestemte aktiviteter, for eksempel jul, påske eller nytår.

På pensionen vænner de sig hurtigt til rutinerne, og kan falde til ro og blive forkælet.

Hvorfor overlader du dem ikke til en god ven eller noget familie i stedet?

Det er lidt svært at finde nogen, der kan passe dem i de store højtider, fordi de fleste jo også skal fejre dem. I ferien drejer det sig om flere uger i træk, og det er et stort ansvar for kattepasseren, og der er meget arbejde med det.
En anden ting er, at det kan være svært for en kattepasser, hvis der sker noget eller katten bliver syg og skal i behandling. I den situation er det dejligt med en ansvarlig kattepension, hvor de ved meget om katte og tit har en fast dyrlæge tilknyttet.

Hvordan var det at aflevere dem den første gang?

Det var da lidt nervepirrende, selv om det ikke drejede sig om særligt mange dage. Men så snart vi ankom og fik lov til at give os god tid og blive lidt, fik vi det meget bedre. Vi afleverede kattene ved juletid, drak gløgg og fik en lang snak med pensionens ejer. Hun fortalte, at pensionen var startet i samråd med myndighederne, og snakkede lidt om sin egen filosofi med hensyn til det ansvar, der fulgte med opgaven.

Kattene fik lov til at gå rundt og snuse til duften efter de katte, der tidligere havde følt sig hjemme i deres bure. De testede også kattelemmen ud til deres løbegård og klatrede lidt i deres indendørs indhegning. Vi kunne tydeligt mærke, at de var rolige og nysgerrige, og derfor var der ingen grund til, at vi skulle have det dårligt med at aflevere dem der.

Ville du også bruge en kattepension, hvis du kun havde én kat?

Ja, det ville jeg helt sikkert, men jeg ville stadig sikre mig, at personalet har tid og interesse i at stimulere katten, og jeg ville tjekke, at den så ud til at have det godt. I højtider og ferier er der jo så mange katte på pensionen, at ens kæledyr ikke føler sig alene, selv om den ikke har en anden kat fra familien med. Desuden er katte jo solitære, og har egentlig ikke noget stort behov for andre katte, så det ville sikkert gå udmærket.

Er der nogen forskel på kattene, når de kommer hjem igen?

Ja, de er meget glade for at komme udenfor, når de har været på pension i længere tid, men ellers mærker vi ingen forskel. Selv om kattene kan gå ud og ind, som de vil i deres rummelige løbegård, sætter mine i hvert fald stor pris på at løbe rundt og undersøge området. Når vi slipper dem ud derhjemme, har de for vane at komme og gå hele tiden, for lige at sikre sig, at vi nu virkelig er hjemme. Det er jo altid bedst at være fri og på sit eget territorium.

Tror du, de kan lide at være på pension?

Vi kan mærke, at de er afslappede og har det godt, når vi henter dem. Ejeren af den pension, vi benytter, er dygtig til at aktivere og stimulere de katte, hun passer. Hun tager sig af pelspleje, sørger for klatremuligheder i indhegningen, dyrker katteurt og laver lækre, bløde huler. Nogle gange er kattene ude, når vi kommer. Når ejeren kalder på dem inde fra huset, kommer de straks og er meget nysgerrige. Det ser vi som et rigtig godt tegn på, at de trives og har det godt!