Giv din hund et ekstra klap og en godbid og lad katten indtage fodenden i sengen i nat - for fortjener dit kæledyr ikke det bedste? Det mener Agria Dyreforsikring, der i dag lancerer hyldestkampagnen Danmarks dyrehelte.

Det er nemlig på høje tid, at kæledyrene i Danmark bliver anerkendt for deres trofasthed og gode gerninger. Derfor lancerer Agria Dyreforsikring en konkurrence, der fra uge 43 og fire uger frem kårer en dyrehelt om ugen - og til sidst i uge 47 kårer hele Danmarks dyrehelt.

Kig godt på dit kæledyr, der gemmer sig en sand helt indeni

Alle kæledyr kan deltage, det kræver blot, at deres ejer hjælper dem med at uploade et billede til Agria Dyreforsikrings Facebook-side og skriver en lille tekst om, hvorfor kæledyret er en sand dyrehelt.

Og det handler ikke kun om superkræfter og ekstraordinære gerninger. Alle kæledyr har en chance for at vinde - fra hunden, der kan snuse sig frem til cancer og besøgskatten på plejehjemmet, der hygger om beboerne til familiepapegøjen, der spreder grin og god stemning. Kig godt på dit kæledyr, der gemmer sig en sand helt indeni.

“Kæledyr spreder glæde og viser uselvisk kærlighed hver dag. Det skal de hyldes for - både familiedyr, omsorgsdyr i sundhedssektoren, politihunde og alle andre kæledyr. De fortjener opmærksomhed. Tænk på, hvor kedeligt et liv, vi ville have uden dem,” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring.

Fire uger i træk har dit kæledyr mulighed for at blive kåret til ugens dyrehelt og vinde 5.000 kroner, og et års sygeforsikring. Hele Danmarks dyrehelt kåres i uge 47 og vinder 20.000 kroner, og en fotosession med dig og din dyrehelt. Pengepræmierne skal doneres til dyrevelgørenhed.

Et stærkt dommerpanel med en repræsentant fra Dyrenes beskyttelse, Dansk Kennel Klub, Jydsk Racekatte Klub, Gråsten Dyrehospital, Agria Dyreforsikring og skuespiller og dyreven Silas Holst kårer hver uge en dyrehelt ud af de indsendte billeder og historier og udvælger til sidst den samlede vinder.

Silas Holsts hjerte banker for dyrene. Sammen med sin mand har han hunden Batman, der er en stor engelsk bulldog. Og snart får Batman selskab af gadehunden Fruity, som Silas forelskede sig i på en ferie i Tyrkiet. I øjeblikket er Fruity i karantæne, så hun kan blive klar til at blive hentet til Danmark af Silas i november. I mellemtiden vil Silas være med til at hylde kæledyrene og give dem spotlightet.

Din hund har ikke vinger, og din kat har ikke superkræfter - men dit kæledyr er alligevel en dyrehelt.

Klik her og nominer dit kæledyr.

Dommerpanel:

  • Silas Holst, skuespiller, danser, dyreven og blogger på Silasholst.com.
  • Karina Ryborg, dyrlæge, Gråsten Dyrehospital.
  • Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr og internater, Dyrenes Beskyttelse.
  • Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub.
  • Susanne Wehnert, formand, Jydsk Racekatte Klub.
  • Sonja Karaoglan, direktør, Agria Dyreforsikring.

Præmier:

Ugepræmier:

  • 5.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.
  • Et års sygeforsikring til kæledyret.
  • Agria-præmiepakke til en værdi af 500 kroner.

Den store hovedpræmie:

  • 20.000 kroner, der skal doneres til dyrevelgørenhed.
  • Agria-præmiepakke til en værdi af 1.000 kroner.
  • Fotosession for Danmarks dyrehelt og ejer med professionel fotograf.